Pobednici su uvek vodili Beograd

Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu, kaže Milan Krkobabić i tvrdi da s njim niko iz SPS ili SNS nije razgovarao o smeni Đilasa.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2013.

13:42

Default images

Zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić je u intervjuu za najnoviji broj "Nedeljnika" odgovarajući na pitanje da li je ta stranka za smenu Đilasa rekao da "nije za promenu koncepta socijalne politike koji je u Beogradu kreirao PUPS i koji se uz pomoć gradonačelnika Dragana Đilasa realizuje poslednjih pet godina".

"Ne radi se o otkazivanju ili davanju nekome blanko podrške, već o tome da li hoćemo da nastavimo realizaciju tog koncepta. To je 104.000 Beograđana koji primaju trinaestu penziju. To su svi penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara, a dobijaju četiri puta godišnje još po 5.000 dinara. Kako reći sugrađanima starijim od 65 godina, kao i izbeglim i raseljenim licima da više nemaju besplatan prevoz i rešeno pitanje svog kampa? Kako objasniti da Milan Krkobabić odustaje od koncepta da svaka opština mora da ima dnevni boravak za decu ometenu u razvoju? Kako reći roditeljima dece koja boluju od autizma da odustajemo od izgradnje njihovog objekta? Kako PUPS sad da odustane od toga zarad promene gradonačelnika, tri gradska sekretara ili tri člana veća* To su stvari koje se ne dovode u istu ravan", navodi Krkobabić, koji je direktor JP "Pošta Srbije".

Na pitanje šta će raditi, ako mu Vučić i Dačić budu ponudili istu socijalnu poltiiku u gradu, on odgovara:

"PUPS je samostalna politička partija, vrlo otporna na pritiske. Može da prihvati dobronamerne sugestije, ali pritiske nikad. PUPS se nikad ne podrazumeva, već s nama morate ozbiljno da razgovarate i iznesete ozbiljne argumente. Samo ako zajedno poverujemo u te argumente, tek onda možemo da smenimo Đilasa".

Upitan kakvo razrešenje situacije u Beogradu očekuje, da li prekomponovanje snaga, nove izbore samo u Beogradu ili istovremeno u prestonici i parlamentarne ili pak sve češće pominjane direktne izbore, Milan Krkobabić kaže:

"Srbija je interesantna zemlja. Nigde ne postoji takva razlika između prestonice i 'provincije'. Taj provincijalni duh prekomponovanja vlasti karakterističan za 'srpske palanke' ne prolazi u Beogradu. U Beogradu čak ni ozbiljne političke opcije, poput LDP i G17, nisu prešle cenzus. Beograđani vrednuju samo konkretne i praktične rezultate neke politike. Tu se sve meri. Beogradom su uvek vladali pobednici. Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu".

On nije hteo da odgovori na direktno pitanje da li je protiv ideje da sa SNS, SPS i eventualno DSS formira novu većinu u Beogradu, već je isključivo za izbore, Milan Krkobabić ponavlja da Beograd nije kao ostatak Srbije koji se pretvorio u političke kuglane ili fudbalske klubove gde "umesto čunjeva neko diže ljude i pravi neke čudne većine".

Na kraju je ipak dodao da su izbori jedino pošteno rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: