Grad protiv zatvaranja Svratišta

Beograd -- Grad Beograd neće dozvoliti zatvaranje Svratišta i nastaviće da finansira uslugu koja za cilj ima brigu o deci sa ulice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

Kako je navedeno, povodom najave koja se tokom vikenda pojavila u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da Svratištu u Krfskoj ulici preti zatvaranje, Grad Beograd još jednom odlučno odbacuje takvu mogućnost.

U saopštenju se podseća da je grad Centru za integraciju mladih (CIM), nevladinoj organizaciji koja sprovodi taj projekat, ustupio potpuno renoviran prostor u Krfskoj ulici, a da je prošle godine, Sekretarijat za socijalnu zaštitu za funkcionisanje Svratišta izdvojio 14,6 miliona dinara.

Ukoliko se, kako su najavili iz CIM-a, ova nevladina organizacija povuče iz projekta, Grad Beograd će preuzeti kompletnu brigu o Svratištu i neće dozvoliti da dođe do prekida u njegovom radu niti do zatvaranja.

U saopštenju je navedeno i da će dok god i jedno dete bude koristilo usluge Svratišta u Krfskoj ulici, njegovo postojanje imati svrhu i podršku Grada Beograda.

strana 1 od 177 idi na stranu