Đurić:Srbija još nije spremna za EU

Poslanik LDP Bojan Đurić kaže da je za Srbiju najvažnije da pregovore sa Evropskom unijom o članstvu započne na ozbiljan način.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

12:57

Default images

On je novinarima u parlamentu rekao da za Srbiju nije najvažnije da li će datum za početak pregovora s EU dobiti tri meseca ranije ili kasnije, već da te pregovore počne na ozbiljan način.

Đurić je rekao da Srbija nije spremna da izdrži konkurenciju na evropskom tržištu i da bi doživela totalni krah ukoliko bi u ovom trenutku ušla u EU.

"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrekao je opasnu ocenu kada je rekao da je Srbija spremna za članstvo u EU. Srbija treba da otpočne pregovore na ozbiljan način i da kroz te pregovore izbegnemo situaciju da u budućnosti imamo slučajeve kao što su Agrobanka ili nerealan budžet. To su najvažnije stvari u evropskim integracijama", smatra on.

Đurić je dodao da nije optimista da će Srbija dobiti datum za početak pregovora u decembru, a da se pribojava da neće dočekati spremna ni polovinu naredne godine kada bi bilo realnije da se očekuje datum za pregovore.

On je ukazao da Srbija stalno dobija neki specifičan položaj, pa se sada govori o uslovnom datumu za početak pregovora sa EU u decembru.

"Osim kosovskog uslova, važno je da ispunjavamo uslove u vezi sa našim unutrašnjim reformama", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: