Dodik: BiH nesposobna da preživi

Beograd -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je u Beogradu da je BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice.

Izvor: Beta
Podeli

"BiH je u permanentnoj krizi, što je dokaz njene nesposobnost da preživi... Ona postoji samo zato što međunarodna zajednica održava privid njenog funkcionisanja", rekao je Dodik novinarima posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsednik RS je ocenio da je "došlo vreme" da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH svim potpisnicima Dejtonskog sporazuma podnese izveštaj o svom radu, pošto je, kako je kazao, to predviđeno Aneksom 10 tog sporazuma iz 1995.

Na pitanje o rešenju krize u BiH Dodik je rekao da se ono samo "nameće".

Govoreći o glasanju ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije u UN za rezoluciju o Siriji, Dodik je kazao da je minister prekršio Ustav BiH, zbog čega treba da podnese ostavku.

"Lagumdžija je prekršio Ustav BiH i međustranački dogovor koji smo imali prilikom formiranja Saveta ministara. Moj klub, odnosno partija SNSD, pokrenuće u parlamentu BiH pitanje njegovog razrešenja", kazao je Dodik.

Republika Srpska i Srbija imaju isti stav prema nezavisnosti Kosova i zajednički će raditi na unapre]enju položaja srpskog naroda na Kosovu, izjavio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu