Đilas: Ne nameravam da dam ostavku

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je "daleko od svake pomisli" da podnese ostavku na gradonačelničku funkciju, jer poštuje glas i volju građana.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 29.06.2012.

14:51

Default images

Đilas je napomenuo da će takav stav braniti u svim institucijama države i u DS i dodao da je "na volji" svakoj politici da pokaže moć i nipodaštavanje volje Beograda.

"Dokle god se budem bavio politikom ta volja će biti moj program rada. Ako neko hoće da me smenjuje, zna gde može da me nađe", poručio je Đilas.

"Daleko sam od svake pomisli da podnesem ostavku na mesto gradonačelnika Beograda. Ne zato što mi je važna funkcija, već zato što poštujem glas i volju gradjana", kaže Đilas.

Đilas je podsetio da je beogradska koalicija i njena višegodišnja formula upravljanja gradskim poslovima uspešno prošla "overu" na izborima.

"Ako postoji političar i politika kojima nisu važni glas gradjana i rezultati Beograda, neka me takva politička matematika i takvi političari smene. Beogradjani će znati da ih nisam izdao i da poštujem svaki dobijeni izborni glas, bez obzira da li potiče od simpatizera demokrata ili je iz tranštranačkih krugova", rekao je Djilas, koji je i zamenik predsednika Demokratske stranke.

Đilas je dodao da stoga pozdravlja principijelnost njegovog "socijalističkog" partnera i kolege Aleksandra Antića.

"Uvažavam i cenim njegov stav da nema razloga, bez obzira na republički rasplet, za promenu zajedničke, pobedničke beogradske formule saradnje SPS, PUPS, JS, SDPS i DS na vodjenju i unapredjenju gradskih poslova", istakao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: