Sana: Letelica SAD ubila 30 ljudi

Sana -- U dva vazdušna napada u pokrajini Šabva na jugoistoku Jemena ubijeno je 30 ljudi, najverovatnije pripadnika Al Kaide, kaže komandant vojske u tom regionu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Trideset terorista je ubijeno, a više desetina ranjeno u dva vazdušna napada u gradu Azan", rekao je general Ahmed el-Makdaši, u izjavi objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Lokalni zvaničnici ranije su saopštili da je u napadu američke bespilotne letelice na kuću u kojoj su se sastali pripadnici Al Kaide i jedan obližnji automobil, poginulo devet džihadista, preneo je AFP.

Smatra se da je nekoliko stotina pripadnika Al Kaide pobeglo u Azan, neposredno pošto je vojska zauzela njihova uporišta u Džaru i Zindžibaru u južnoj jemenskoj pokrajini Abjan.

Borci Al Kaide takođe su pobegli u grad Šukra, gde su, prema tvrdnjama zvaničnika, u sredu izbile žestoke borbe između vojske i džihadista.

"Al Kaida i dalje odoleva i borbe se vode u gradu i oko njega", rekao je za AFP neimenovani jemenski zvaničnik. On je dodao i da je "vojska opkolila grad sa tri strane".

Prema rečima stanovnika, više desetina ljudi napustilo je Azan, posle napada bespilotne letelice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 315 idi na stranu