Žalba na kućni pritvor Srba sa KiM

Odbrana četvorice Srba iz Kosovskog Pomoravlja uložila je žalbu na rešenje opštinskog Suda u Kosovskoj Kamenici, koji im je odredio jednomesečni kućni pritvor.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

17:17

Default images

Jedan od advokata pritvorenih Srba Eljmi Ćerimi izjavio je da je žalba na rešenje suda uložena danas Okružnom sudu u Gnjilanu.

"Dok smo iznosili odbranu mi smo predložili da sud odredi neku blažu meru, da to ne bude klasičan pritvor, dok se sve ne utvrdi na sudu. Iako smo mi time delimično zadovoljni ipak smo uložili žalbu. Sada čekamo na odluku", rekao je Ćerimi.

Četvorici Srba, koji su pre tri dana uhapšeni na administrativnom prelazu Bela zemlja, Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici izrekao je meru kućnog pritvora.

Oni su pušteni iz pritvora u Gnjilanu, pošto im je određen kućni pritvor u trajanju od 30 dana uz obavezu da se u narednih 30 dana svakodnevno javljaju tamošnjoj policiji.

Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici nije prihvatio zahtev tužioca, koji je tražio da im bude produžen pritvor, naveo je Mustafa.

Kosovska policija uhapsila je u utorak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja četvoricu Srba, među kojima su predsednik opštine Vitina Srećko Spasić, radnici opštinske uprave Ivica Nojkić i Aleksandar Stojiljković i Svetozar Nasković, policajac iz Policijske uprave Uroševac.

Oni su osmunjičeni za "podrivanje ustavnog poretka Kosova" zato što je kod njih pronađen izborni materijal, odnosno birački spiskovi i pečat srpske opštine Kosovska Vitina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: