Stigao 2. konvoj "Hrane za enklave"

Drugi konvoj za dva meseca, sa preko 27 tona humanitrne pomoći narodnim kuhinjama na Kosovu, u organizaciji Fonda B92 stigao je u selo Prekovce kod Novog Brda.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

19:34

Default images

I ovog puta, pomoć za najugroženije na Kosovu pružile su poznate kompanije i uspešni privrednici iz Srbije.

Hrana koja je dopremljena u centralni magacin narodnih kuhinja u selu Prekovce dovoljna je za narednih šest meseci.

Drugi konvoj pomoći je, prema rečima predsednice organizacije "Majka devet Jugovića" Svetalane Stević, pokazatelj da je veliko interesovanje kompanija i privrednika u Srbiji da pomognu gladne na Kosovu.

Stevićeva ukazuje da najveće zasluge za to pripadaju Fondu B92, u čijoj organizaciji je u martu narodnim kuhinjama Kosovskog Pomoravlja već dostavljeno 90 tona namirnica.

Inače, organizacija "Majka devet Jugovića" do sada je otvorila šest narodnih kuhinja na Kosovu. U njima se svakodnevno obezbeđuju obroci za 1.830 najsiromasnijih, među kojima je i osamdesetoro dece.

Rad narodnih kuhinja na Kosovu bio je ugrožen zbog nedostatka novca i namirnica. Svetlana Stević poziva donatore da se prikjluče akciji B92 i pomognu gladnima na Kosovu.

Stevićeva je navela da 6 narodnih kuhinja na Kosovu nije dovoljno i da u Štrpcu postoji priličan broj socijalno ugroženih kojima je potrebna pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: