Putnici spasli avion

Istanbul -- Putnici aviona kompanije "Turkiš erlajnz" savladali su čoveka koji je tvrdio da ima bombu i pokušao da uđe u pilotsku kabinu.

Izvor: Tanjug Svet
Podeli

Nakon toga avion je bezbedno sleteo, prenose turski mediji.

Agencija Anadolija je prenela da je reč o 40-godišnjem čoveku koji je stavio skijašku masku tokom leta, a zatim počeo da viče i preti bombom, zahtevajući da se avion vrati u Oslo.

Dvojica putnika uspela su, međutim, da ga savladaju. Drugi detalji o njegovim motivima za sada nisu poznati.

Putnik aviona koji je leteo iz Norveške za Istanbul uhapšen je nakon sletanja na međunarodni aerodrom Ataturk u Istanbulu, a policija je saopštila da kod sebe nije imao nikakav eksploziv, javila je agencija Anadolija.

Prilikom ovog incidenta niko od 60 putnika aviona i članova posade nije povređen.

Svet

Piter Egner umro u 89. godini

Sijetl -- Piter Egner, osumnjičen da je kao pripadnik nacističkih snaga u Drugom svetskom ratu u Srbiji učestvovao u ubistvu 17.000 ljudi, umro je u 89. godini života.

Svet ponedeljak 31.01. 22:02 Komentara: 16

Egipat: Sedmi dan nemira

Kairo, Zagreb -- Organizatori masovnih protesta u Egiptu najavili su protestnu šetnju i generalni štrajk. Egipatske vlasti, s druge strane, naredile su policiji da povrati red.

Svet ponedeljak 31.01. 18:17 Komentara: 9

Egipat: Bez povratka na staro

Beograd -- Situacija u Egiptu je posle sedmodnevih protesta takva da nema poteza vlasti koji bi mogao situaciju vratiti na početak, ocenio je novinar Borivoje Erdeljan.

Svet ponedeljak 31.01. 11:46 Komentara: 5

Asanž: Imamo "bek ap" plan

London -- Osnivač portala “Vikiliks“ Džulijan Asanž izjavio da postoji plan za emitovanje američkih diplomatskih depeša i u slučaju da njegov sajt bude zatvoren.

Svet ponedeljak 31.01. 11:38 Komentara: 5
strana 1 od 171 idi na stranu