Ročište za KK CZ još nije zakazano

Ročište kojim će početi stečajni postupak Košarkaškog kluba Crvena Zvezda još uvek nije zakazano.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

17:29

Default images

Prvobitno je najavljeno da će se to dogoditi sutra, ali dok se čeka na početak iz tog kluba stižu tvrdnje da je to pokušaj da se pomogne Zvezdi.

Podsetimo, klub je ostao bez predsednika i petorice članova Upravnog odbora.

Dugodišnje višemilionsko dugovanje i nemogućnost da se pronađe drugo rešenje rezultatiralo je odlaskom u stečajni postupak košarkaškog kluba Crvena zvezda.

”Stečaj nije ništa strašno već pokušaj da se pomogne Zvezdi“, kaže odlazeća uprava jednog od najvećih klubova sa ovih prostora.

Međutim, ekonomista Danilo Šuković kaže da je jedno od mogućih rešenja likvidacija.

Naredni korak je ročište u Privrednom sudu i izbor stečajnog upravnika. Uprava, koja je juče podnela ostavku, predlaže da to bude Svetozar Obrenović, bivši član Upravnog odbora ”crveno-belih“.

Nije tajna da je dug višemilionski, da je račun u blokadi još od 2004. godine, kao ni to da je grb kluba založen.

Međutim, ono što je manje poznatno jeste kako je do te situacije došlo. Bivši član uprave kluba i bivši premijer Srbije Zoran Živković ne želi da licitira imenima krivaca i dodaje da je pre dva meseca predložio rešenje koje nije prihvaćeno.

Zaduženost košarkaškog kluba Crvena zvezda smanjeno je za tri meseca sa 12 na pet miliona evra uglavnom na taj način što su pojedini poverioci oprostili dugove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: