Odloženo suđenje za ubistvo Kočiša

Beograd -- Pred Višim sudom u Beogradu je za mesec dana odložen početak ponovljenog suđenja dvojici optuženih za ubistvo transseksualca Mihalja Kočiša Minje.

Izvor: Beta
Podeli

Sudija Vladimir Mesarović kratko je saopštio strankama da predmet još nije stigao iz Apelacionog suda u Beogradu i odložio suđenje za 12. april. Za ubistvo Kočiša, 8. januara 2009. godine u Beogradu, optuženi su Ivica Mihajlović iz Vladičinog Hana i Novica Radisavljević iz Požarevca.

Zastupnik oštećene porodice, advokat Aleksandar Olenik, rekao je da je suđenje bespotrebno odloženo zbog nečijeg nemara, najverovatnije u pisarnici suda, i objasnio da je odbrana drugooptuženog Radisavljevića pre mesec dana uložila žalbu na rešenje o određivanju pritvora.

Dodao je da je predmet tek pre dva dana predat Apelacionom sudu u Beogradu, iako je zakonski rok za rešavanje po žalbi na rešenje o pritvoru osam dana.

Prvooptuženi Mihajlović je 10. decembra 2009. godine, na početku prethodnog suđenja pred Okružnim sudom u Beogradu, priznao da je ubio Kočiša, od koga je uzeo 10 evra i 2.000 dinara.

Suđenje će početi ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća, pošto je sudija Rastko Popović izabran za sudiju Veća za ratne zločine, a predmet je dodeljen novoizabranom sudiji Višeg suda u Beogradu Vladimiru Mesaroviću.

strana 1 od 991 idi na stranu