Vučić: Izlečiti ksenofobiju

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić kaže da svaki apel naprednjaka ide ka tome da ne bude nasilja i "da se osude banditi koji tuku strance iz čista mira".

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

01:35

Default images

“Prebijanje stranaca je nešto što je veoma čudno. Pitam se kako je moguće da vlast to ne može da spreči i obaveštajnim putem i na neki drugi način. To ne mogu da razumem”, rekao je Vučić za “Politiku”.

“Prosto mi se čini da bismo mi bili apsolutno spremni da to sprečimo i u korenu sasečemo. Kako to ne mogu da obezbede gej paradu? Ne moram da volim gej paradu, ali svi koji učestvuju u njoj moraju da budu obezbeđeni”, naveo je on.

“Niko ne može da im ugrožava fizički integritet. Imamo policiju i fizičku silu! Kapuljaču možeš da nosiš na svadbu. Možeš i na ulici, ali ako baciš kamenicu bićeš uhapšen za pet minuta”, kaže Vučić za “Politiku”.

Na pitanje da li je SNS, sem verbalnih osuda, radio nešto konkretno da do nasilja ne dođe, Vučić podseća da su naprednjaci u opoziciji.

“Ali, ako mi predložite bilo koju konkretnu akciju, spremni smo. Evo, organizovaćemo u narednih 10 ili 15 dana performanse kojima ćemo pokazati naše opredeljenje i koliko je važno za našu zemlju da se obračuna sa onima koji misle da mogu da napadaju strance”, rekao je Vučić.

“Bio sam u situaciji da u Parizu, gde mojoj ženi spasavaju život, gledam kako su u Srbiji tukli Francuza, ni krivog ni dužnog, koji je potom od tih batina preminuo. I onda sam se osećao najbednije na svetu i posramljeno”, ispričao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: