Sreda, 30.09.2009.

01:35

Vučić: Izlečiti ksenofobiju

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić kaže da svaki apel naprednjaka ide ka tome da ne bude nasilja i "da se osude banditi koji tuku strance iz čista mira".

Izvor: Politika

Vuèiæ: Izleèiti ksenofobiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Krivi su oni koji glasaju za ovakve!

pre 14 godina

Vučiću - Vučić je mali Vuk, a Vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Vučiću, Tadić će verovatno i tebe da amnestira, kao što je i Dačića, ali to je samo za vašu internu upotrebu. Sudiće vam narod svima, kad tad! Istinu možete da gurate pod tepih, ali istina kad tad izađe na videlo! Ako ništa drugo, stideće vas se pokolenja.

Atanasije

pre 14 godina

Pa to su ista ona "divna, postena, patriotska deca" koju je policiju brutalno napala kada ste pravili miting za doktora Dabica na trgu. Ili si si bezobrazan ili potpuno nisi pri sebi. I otkud to da trazis doktore po Francuskoj pored prevelike, predivne, premnogoobozavane prebratske Rusije???

Udata za stranca

pre 14 godina

Vučić je došao u situaciju da su mu ti stranci sada potrebni - spasavaju zivot njegovoj zeni. NIje otisao u Rusiju vec u Francusku. Zato se sad bori protiv ksenofobije.

Dachoni

pre 14 godina

Politicki demagog broj jedan. Covek koji prica sta zeli da narod cuje, od trenutka do trenutka.
Neka pitaju Misu Vacica ko ga je finansirao? Samo toliko. Ko razume, shvatice.

Martin,Pirot

pre 14 godina

Sta se cudite, pa u zemlji Srbiji je sve moguce a kad smo mogli da oprostimo Dacicu mozemo i Vucicu, ovakvi vasi komentari ne doprinose otreznjenju ostatka SRS sto bi bilo samo povoljno za Srbiju...

(Vlast)a

pre 14 godina

Dugo ste sejali vetar i sad bi, po pravdi, morali da zanjete oluju. Ili da se vrlo ozbiljno, bez namigivanja, ogradite od mnogih prijatelja koji saraju i naruzuju grad protiv gradonacelnika, za Putina, za Kosovo (sto je uglavnom upereno protiv gradjana ovo malo Srbije sto je jos ostalo!)i, naravno: zaboravite narodnjake i pustite ih da zavrse na djubristu istorije gde im je mesto. Ne mozete i jare i pare. Ukoliko hocete da predstavljate nacionalno osvescenu, modernu desnicu, zaboravite one kojima je sreca tudji pakao, pa cemo vam mozda poverovati da ovom narodu zelite dobro.

student uk

pre 14 godina

Reče mlađani i poletni Vučić i ostade živ!!!

1. Ti, tvoj sadašnji i dojučerašnji saborac (Toma i Voja (i jedan i drugi), ste toliko rekli na temu ksenofobije da bi se mogle popuniti tri do četiri police u biblioteci. Vi ste ti koji su zdušno podržavali te iste polupismene koji sebe nazivaju patriotama, kada su se ubijali pripadnici drugih etničkih grupa na prostoru ex-YU.

Nemoj samo ti da nam soliš pamet, sa svojim prepodobnim stavovima.

2. Čak i da smo potpuno poludeli, pa da ti poverujemo na tvoje altruističke namere i zalaganje za iste, čime bi mi to lečili ksenofobiju?? Jedno dva tri bensića na dan pa će prođe za dve do tri nedelje od početka tretmana...
Bolje se ne javljaj na ovakve užasne stvari....

mozda

pre 14 godina

mozda nije s goreg proveriti koliko su udaljeni sa svojim adresama, sns u zemunu i pokret 1389...
mozda kada se vec bavite sa Vucicem, treba proveriti da li su navijaci sa kojima je bio u kordonu protiv policije na trgu republike te vodje navijaca o kojima svi pisu da ih treba uhapsiti... mozda se treba setiti i da je Vucic vrlo jasno bio na poziciji da ne treba osudjivati ni navijace ni nacionalisticke organizacije ...mozda treba ponovo objaviti slike na kojima Obraz podrzavava radikale i pitati proevropskog vucica dali je imao ucesca kao generalni sekretar srs u zblizavanju ove dve organizacije...
...ili mozda nista ne treba pitati vucica, jer je vazno da ne napada demokratsku stranku cak i kada padaju glave neduznih stranaca po beogradu...
mozda taj vucic i nije nista kriv, mozda su krivi svi ovi nasi koji svojim necinjenjem cine da je vucic u pravu.

Rista_TS

pre 14 godina

Vučiću, to pričaj nekome ko ima manje od 20god., a ja ću se truditi da istim objasnim ko si zapravo ti i šta si pričao i radio od 1990-te do danas.
Da nije bilo takvih kao što si ti, ne bi bilo ni ovih ubica.

Starac sa planine

pre 14 godina

Zasto mi, kad god cujem izjavu ove osobe, na usta navru reci koje nisu za stampu?
On ce nesto da govori o ksenofobiji!? On i njegove obe stranke i njihovi istomisljenici su sramota za Srbiju

Beogradjanin

pre 14 godina

Jel nam ti to pricas Vucicu , jel to Vucic ciji je sef tadasnji Seselj u emisiji kod Minimaksa vadio zardjalu kasiku i hvalio se kako se time ubijaju muslimani?
A svi ste se smejali tada .
Vucicu , ti kao da si juce dosao iz Singapura pa si nov na politickoj sceni i sada se zgrozavas i zaprepascujes sta se desava.
A sva ta deca i njihovi roditelji su odrasli na Dnevnikovom dodatku u toj istoj Vladi gde si ti bio Ministar informisanja.
To su sve deca koja su verovala tebi i gradjevinskom tehnicaru Tomi Nikolicu.
To su deca koja su stasala na molebanu kod cuvenog nam doktora Vojislava Kostunice.
To su deca koja su naucila poruku gradjevinskog tehnicara koji je Zoranu pred ubistvo porucio recite mu da je i Tito pred smrt sepao na jednu nogu.
E moj Vucicu da je ovo normalna zemlja i ti i gradjevinski tehnicar Toma Nikolic biste zaradjivali postenim radom neku platu u nekoj firmi i ne biste ni sanjali da budete ministri i predsednicki kandidati.
No EU nam stize jako brzo , a posle cemo o polaganju racuna.

soraya

pre 14 godina

Ja sam predmet ksenofobije, tj. stranac u Srbiji.
Stoga, i prirodno ovlascena da o tome govorim.
Tuzan dogadjaj sa Brice'om je, nazalost, vrh ledenog brega.
Treba biti zaista imun na tu bolest da se u Srbiji opstaje.
Ali, to pasivni objekti ksenofobije sticu imunitet, dok se bolesnik uopste ne leci.

Mashinovodja

pre 14 godina

Vučić: "Prebijanje stranaca je nešto što je veoma čudno."
Za razliku od prebijanja Srba, što je nešto sasvim normalno i uobičajeno u Srbiji...

Branka

pre 14 godina

Vucic branitelj ljudskih prava! Koliko su nasih sugradjana proterali radikali samo zato sto im se religija ili nacionalnost razlikovala. Hrtkovce su oni ispraznili.

tole

pre 14 godina

Nista Vam ne verujem gospodine,
mislim da usko saradjujete sa grupama za ciju zabranu Vi i Toma govorite da "ne bi nista resile", ali da ako Vi dodjete na vlast - zaveli bi red ubrzo. Da, tako sto bi im na sastanku rekli:"Ok,sad je dosta".

Sajo

pre 14 godina

Ma nemoj...a stotine hiljada gradjna srbije je napustilo ili oterano iz svoje zemlje bas zbog TVOJE POLITIKE VUCICU...tvoje i SESELJEVE..ciji si bedz nosio do juce, tvoje i MILOSEVICEVE, tvoje i DACICEVE..koji je sada ministar policije...UZAS...pa sta mislite da decurlija misle kada sve to vide..da iskljuju bes na svima oko sebe...VAS TREBA POSLATI U ISTORIJU...tebe, Dacica, Mrkonjica, i mnoge iz SPS...Radikale one koji su ostali radikali i one koji su se presvukli, kao ti....Miskovica, koji je ispraznio sve fondove SFRJ..a koji mu je bio na dohvat ruke, zajedno sa pajtosima iz -JULA i SPS...To sve deca vide i zakljucuju da je dobro biti LICEMER i KRIMINALAC...Hteo je pokojni premijer i svama da se obracuna...ali se vi obracunaste s njim..nazalost..a drugog nema...JOS...

Novosađanka

pre 14 godina

Vučić je specijalista za davanje izjava iz dana u dan prema potrebama i nastalim situacijama jedino čto ipak postoje i ljudi koji pamte mnoge njegove izjave koje su obilovale neprijateljstvom prema drugima, pa samo pre neko veče je branio sve ove organizacije koje promovišu nasilje da za tako nešto vlast nema dokaza i da je to samo hajka na određene ljude. Jeste osudio ovu grupu ubica ali da nije tolerisano nasilje do sada ni ovo se nebi desilo zaboravio je da je nasilje koje se desilo posle famoznog mitinga Kosovo je Srbija zdušno branio počinioce a ovo je samo nastavak.

Vlada

pre 14 godina

Tuku strance iz cista mira?! Znaci postoje uslovi pod kojima se stranci tuku? Neverovatno i bedno, a posle ce da se zali kako je lose protumacen! Ovaj srpski patriotizam/nasilnistvo uvek procuri bez obzira da li covek nosi skupo odelo ili trenerke uvucene u pantalone. Dok ovde ne postane standard da niko nikoga ne sme da udari ili drugacije fizicki maltretira, ne mozemo da kazemo da smo drzava.

Aleksandar

pre 14 godina

Ne bih da branim Vucica, ali ne vidim da su i drugi politicari ista bolji...
Zabrana nece nicemu doprineti, naprotiv, imacemo takve organizacije u ilegali, pa niko ziv nece moci da ih locira.
Bolje je leciti ovaj problem, onako kako treba, permanentno obrazovanjem i vaspitanjem, a akutno strogim zatvorskim kaznama za sve inicijatore...

doren

pre 14 godina

Vucic ne razume ksenofobiju, Vesna Pesic liberal osudjuje Kusturicu zbog promene vere, Tadic se okrece tradicionalnim vrednostima i borbi za Kosovo, Ceda se zalaze za borbu protiv kriminala i narkomanije, sinoc Hadzi Struja za slobodu stampe, jedino Kostunica sedi u cosku i ne radi nista, jedina nepromenjlivost...Da sam prespavao 10 god i sad ustao pomislio bih da sam poludeo...

Vladimirr

pre 14 godina

Pa vrlo jednostavno, organizovati novu gej paradu, pa da je povedu svi nasi politicari, da Vucic bude na celu... Tako reaguj, pa cemo mozda da ti poverujemo...

pactko

pre 14 godina

Do juče je nosio majicu i bedž sa likom kralja svih ksenofoba na balkanu, i kleo se u njega, a danas je kao širokogrudi kosmopolita. Kakva vrtoglava transformacija, da se prosto čoveku smuči.

dosta je bilo

pre 14 godina

Jaoo, je l' to onaj isti Vucic koji je pre neki dan rekao na TV-u kako mu nisu jasni razlozi da se zabrane "obraz" i 1389" organizacija. Kako sad zauzima drugi stav. Frka, a?! I treba da ga bude. Srbija vise nece tolerisati nasilje. U suprotnom, desice se ono sto mora da bi se ovom teroru jednom stalo na put.

Maja

pre 14 godina

Koja ironija da posle svega sto je Vucic govorio i radio tokom 90-tih, sada brani pravo na razlicitosti? Zar smo mi stvarno toliko zaboravni da dopustamo da nam svaki ksenofob soli pamet o ksenofobiji?

Vladimir B.

pre 14 godina

Boze me oprosti, ovo ko Vajmarska republika. Prvo histerija, pa rat, pa poraz, pa opste survavanje i tavorenje, sad samo jos fali diktatura. I evo, Vucic se preporucuje da uzme stvar u svoje ruke, da zavede red. Mislim, najezio sam se.

Ognjen

pre 14 godina

Licemerno. Sejali su mrznju i ksenofobiju 20 godina, a sad kad su racuni stigli za naplatu pitaju kako da pomognu. Ubice Brisa Tatona su deca njegove i Kostunicine politike, njihovog molebana, deca koja su videla da je moguce nekaznjeno paliti ambasade i premlacivati novinare i nisu se zaustavili dok nisu nekog ubili. I sad se radikali i DSS prave nevesti, a oni su odgojili te likove. Batajnica Nova Pazova, Sremcica, to su adrese Brisovih ubica ...

Jovan od Rechi

pre 14 godina

Napadnuti Francuzi su bili gosti Srbije. Dosli su kao prijatelji. I Srbi su uvek prijateljski docekivali svoje goste.
Napadnuti francuzi bili su mirni, ali oni koji su ih napali nisu to uradili iz cista mira. Napad je ociglendo bio unapred planiran, tako da se ne moze reci da su ih napadaci "napali iz cista mira".
I vi i svaki politicar bez obzira da li je u poziciji ili opoziciji mozete da se sastanete i mnogo da doprinesete de se nadju i najostrije kazne i izvodjaci ovog napada, i sto je jos vaznije, idejni tvorci i huskaci.
Ako hocete, mozete.
Mi Srbi ne mozemo da dozvolimo nesrpsko ponasanje u Srbiji.
Ima rech samo onaj koji svoje stavove pokaze na delima.
Nadam se da ste od rechi.

Ognjen

pre 14 godina

Licemerno. Sejali su mrznju i ksenofobiju 20 godina, a sad kad su racuni stigli za naplatu pitaju kako da pomognu. Ubice Brisa Tatona su deca njegove i Kostunicine politike, njihovog molebana, deca koja su videla da je moguce nekaznjeno paliti ambasade i premlacivati novinare i nisu se zaustavili dok nisu nekog ubili. I sad se radikali i DSS prave nevesti, a oni su odgojili te likove. Batajnica Nova Pazova, Sremcica, to su adrese Brisovih ubica ...

Maja

pre 14 godina

Koja ironija da posle svega sto je Vucic govorio i radio tokom 90-tih, sada brani pravo na razlicitosti? Zar smo mi stvarno toliko zaboravni da dopustamo da nam svaki ksenofob soli pamet o ksenofobiji?

Vladimir B.

pre 14 godina

Boze me oprosti, ovo ko Vajmarska republika. Prvo histerija, pa rat, pa poraz, pa opste survavanje i tavorenje, sad samo jos fali diktatura. I evo, Vucic se preporucuje da uzme stvar u svoje ruke, da zavede red. Mislim, najezio sam se.

dosta je bilo

pre 14 godina

Jaoo, je l' to onaj isti Vucic koji je pre neki dan rekao na TV-u kako mu nisu jasni razlozi da se zabrane "obraz" i 1389" organizacija. Kako sad zauzima drugi stav. Frka, a?! I treba da ga bude. Srbija vise nece tolerisati nasilje. U suprotnom, desice se ono sto mora da bi se ovom teroru jednom stalo na put.

pactko

pre 14 godina

Do juče je nosio majicu i bedž sa likom kralja svih ksenofoba na balkanu, i kleo se u njega, a danas je kao širokogrudi kosmopolita. Kakva vrtoglava transformacija, da se prosto čoveku smuči.

doren

pre 14 godina

Vucic ne razume ksenofobiju, Vesna Pesic liberal osudjuje Kusturicu zbog promene vere, Tadic se okrece tradicionalnim vrednostima i borbi za Kosovo, Ceda se zalaze za borbu protiv kriminala i narkomanije, sinoc Hadzi Struja za slobodu stampe, jedino Kostunica sedi u cosku i ne radi nista, jedina nepromenjlivost...Da sam prespavao 10 god i sad ustao pomislio bih da sam poludeo...

Vladimirr

pre 14 godina

Pa vrlo jednostavno, organizovati novu gej paradu, pa da je povedu svi nasi politicari, da Vucic bude na celu... Tako reaguj, pa cemo mozda da ti poverujemo...

Beogradjanin

pre 14 godina

Jel nam ti to pricas Vucicu , jel to Vucic ciji je sef tadasnji Seselj u emisiji kod Minimaksa vadio zardjalu kasiku i hvalio se kako se time ubijaju muslimani?
A svi ste se smejali tada .
Vucicu , ti kao da si juce dosao iz Singapura pa si nov na politickoj sceni i sada se zgrozavas i zaprepascujes sta se desava.
A sva ta deca i njihovi roditelji su odrasli na Dnevnikovom dodatku u toj istoj Vladi gde si ti bio Ministar informisanja.
To su sve deca koja su verovala tebi i gradjevinskom tehnicaru Tomi Nikolicu.
To su deca koja su stasala na molebanu kod cuvenog nam doktora Vojislava Kostunice.
To su deca koja su naucila poruku gradjevinskog tehnicara koji je Zoranu pred ubistvo porucio recite mu da je i Tito pred smrt sepao na jednu nogu.
E moj Vucicu da je ovo normalna zemlja i ti i gradjevinski tehnicar Toma Nikolic biste zaradjivali postenim radom neku platu u nekoj firmi i ne biste ni sanjali da budete ministri i predsednicki kandidati.
No EU nam stize jako brzo , a posle cemo o polaganju racuna.

Rista_TS

pre 14 godina

Vučiću, to pričaj nekome ko ima manje od 20god., a ja ću se truditi da istim objasnim ko si zapravo ti i šta si pričao i radio od 1990-te do danas.
Da nije bilo takvih kao što si ti, ne bi bilo ni ovih ubica.

Jovan od Rechi

pre 14 godina

Napadnuti Francuzi su bili gosti Srbije. Dosli su kao prijatelji. I Srbi su uvek prijateljski docekivali svoje goste.
Napadnuti francuzi bili su mirni, ali oni koji su ih napali nisu to uradili iz cista mira. Napad je ociglendo bio unapred planiran, tako da se ne moze reci da su ih napadaci "napali iz cista mira".
I vi i svaki politicar bez obzira da li je u poziciji ili opoziciji mozete da se sastanete i mnogo da doprinesete de se nadju i najostrije kazne i izvodjaci ovog napada, i sto je jos vaznije, idejni tvorci i huskaci.
Ako hocete, mozete.
Mi Srbi ne mozemo da dozvolimo nesrpsko ponasanje u Srbiji.
Ima rech samo onaj koji svoje stavove pokaze na delima.
Nadam se da ste od rechi.

Starac sa planine

pre 14 godina

Zasto mi, kad god cujem izjavu ove osobe, na usta navru reci koje nisu za stampu?
On ce nesto da govori o ksenofobiji!? On i njegove obe stranke i njihovi istomisljenici su sramota za Srbiju

mozda

pre 14 godina

mozda nije s goreg proveriti koliko su udaljeni sa svojim adresama, sns u zemunu i pokret 1389...
mozda kada se vec bavite sa Vucicem, treba proveriti da li su navijaci sa kojima je bio u kordonu protiv policije na trgu republike te vodje navijaca o kojima svi pisu da ih treba uhapsiti... mozda se treba setiti i da je Vucic vrlo jasno bio na poziciji da ne treba osudjivati ni navijace ni nacionalisticke organizacije ...mozda treba ponovo objaviti slike na kojima Obraz podrzavava radikale i pitati proevropskog vucica dali je imao ucesca kao generalni sekretar srs u zblizavanju ove dve organizacije...
...ili mozda nista ne treba pitati vucica, jer je vazno da ne napada demokratsku stranku cak i kada padaju glave neduznih stranaca po beogradu...
mozda taj vucic i nije nista kriv, mozda su krivi svi ovi nasi koji svojim necinjenjem cine da je vucic u pravu.

tole

pre 14 godina

Nista Vam ne verujem gospodine,
mislim da usko saradjujete sa grupama za ciju zabranu Vi i Toma govorite da "ne bi nista resile", ali da ako Vi dodjete na vlast - zaveli bi red ubrzo. Da, tako sto bi im na sastanku rekli:"Ok,sad je dosta".

Branka

pre 14 godina

Vucic branitelj ljudskih prava! Koliko su nasih sugradjana proterali radikali samo zato sto im se religija ili nacionalnost razlikovala. Hrtkovce su oni ispraznili.

student uk

pre 14 godina

Reče mlađani i poletni Vučić i ostade živ!!!

1. Ti, tvoj sadašnji i dojučerašnji saborac (Toma i Voja (i jedan i drugi), ste toliko rekli na temu ksenofobije da bi se mogle popuniti tri do četiri police u biblioteci. Vi ste ti koji su zdušno podržavali te iste polupismene koji sebe nazivaju patriotama, kada su se ubijali pripadnici drugih etničkih grupa na prostoru ex-YU.

Nemoj samo ti da nam soliš pamet, sa svojim prepodobnim stavovima.

2. Čak i da smo potpuno poludeli, pa da ti poverujemo na tvoje altruističke namere i zalaganje za iste, čime bi mi to lečili ksenofobiju?? Jedno dva tri bensića na dan pa će prođe za dve do tri nedelje od početka tretmana...
Bolje se ne javljaj na ovakve užasne stvari....

Sajo

pre 14 godina

Ma nemoj...a stotine hiljada gradjna srbije je napustilo ili oterano iz svoje zemlje bas zbog TVOJE POLITIKE VUCICU...tvoje i SESELJEVE..ciji si bedz nosio do juce, tvoje i MILOSEVICEVE, tvoje i DACICEVE..koji je sada ministar policije...UZAS...pa sta mislite da decurlija misle kada sve to vide..da iskljuju bes na svima oko sebe...VAS TREBA POSLATI U ISTORIJU...tebe, Dacica, Mrkonjica, i mnoge iz SPS...Radikale one koji su ostali radikali i one koji su se presvukli, kao ti....Miskovica, koji je ispraznio sve fondove SFRJ..a koji mu je bio na dohvat ruke, zajedno sa pajtosima iz -JULA i SPS...To sve deca vide i zakljucuju da je dobro biti LICEMER i KRIMINALAC...Hteo je pokojni premijer i svama da se obracuna...ali se vi obracunaste s njim..nazalost..a drugog nema...JOS...

Dachoni

pre 14 godina

Politicki demagog broj jedan. Covek koji prica sta zeli da narod cuje, od trenutka do trenutka.
Neka pitaju Misu Vacica ko ga je finansirao? Samo toliko. Ko razume, shvatice.

Vlada

pre 14 godina

Tuku strance iz cista mira?! Znaci postoje uslovi pod kojima se stranci tuku? Neverovatno i bedno, a posle ce da se zali kako je lose protumacen! Ovaj srpski patriotizam/nasilnistvo uvek procuri bez obzira da li covek nosi skupo odelo ili trenerke uvucene u pantalone. Dok ovde ne postane standard da niko nikoga ne sme da udari ili drugacije fizicki maltretira, ne mozemo da kazemo da smo drzava.

Novosađanka

pre 14 godina

Vučić je specijalista za davanje izjava iz dana u dan prema potrebama i nastalim situacijama jedino čto ipak postoje i ljudi koji pamte mnoge njegove izjave koje su obilovale neprijateljstvom prema drugima, pa samo pre neko veče je branio sve ove organizacije koje promovišu nasilje da za tako nešto vlast nema dokaza i da je to samo hajka na određene ljude. Jeste osudio ovu grupu ubica ali da nije tolerisano nasilje do sada ni ovo se nebi desilo zaboravio je da je nasilje koje se desilo posle famoznog mitinga Kosovo je Srbija zdušno branio počinioce a ovo je samo nastavak.

soraya

pre 14 godina

Ja sam predmet ksenofobije, tj. stranac u Srbiji.
Stoga, i prirodno ovlascena da o tome govorim.
Tuzan dogadjaj sa Brice'om je, nazalost, vrh ledenog brega.
Treba biti zaista imun na tu bolest da se u Srbiji opstaje.
Ali, to pasivni objekti ksenofobije sticu imunitet, dok se bolesnik uopste ne leci.

Aleksandar

pre 14 godina

Ne bih da branim Vucica, ali ne vidim da su i drugi politicari ista bolji...
Zabrana nece nicemu doprineti, naprotiv, imacemo takve organizacije u ilegali, pa niko ziv nece moci da ih locira.
Bolje je leciti ovaj problem, onako kako treba, permanentno obrazovanjem i vaspitanjem, a akutno strogim zatvorskim kaznama za sve inicijatore...

Mashinovodja

pre 14 godina

Vučić: "Prebijanje stranaca je nešto što je veoma čudno."
Za razliku od prebijanja Srba, što je nešto sasvim normalno i uobičajeno u Srbiji...

Udata za stranca

pre 14 godina

Vučić je došao u situaciju da su mu ti stranci sada potrebni - spasavaju zivot njegovoj zeni. NIje otisao u Rusiju vec u Francusku. Zato se sad bori protiv ksenofobije.

(Vlast)a

pre 14 godina

Dugo ste sejali vetar i sad bi, po pravdi, morali da zanjete oluju. Ili da se vrlo ozbiljno, bez namigivanja, ogradite od mnogih prijatelja koji saraju i naruzuju grad protiv gradonacelnika, za Putina, za Kosovo (sto je uglavnom upereno protiv gradjana ovo malo Srbije sto je jos ostalo!)i, naravno: zaboravite narodnjake i pustite ih da zavrse na djubristu istorije gde im je mesto. Ne mozete i jare i pare. Ukoliko hocete da predstavljate nacionalno osvescenu, modernu desnicu, zaboravite one kojima je sreca tudji pakao, pa cemo vam mozda poverovati da ovom narodu zelite dobro.

Atanasije

pre 14 godina

Pa to su ista ona "divna, postena, patriotska deca" koju je policiju brutalno napala kada ste pravili miting za doktora Dabica na trgu. Ili si si bezobrazan ili potpuno nisi pri sebi. I otkud to da trazis doktore po Francuskoj pored prevelike, predivne, premnogoobozavane prebratske Rusije???

Martin,Pirot

pre 14 godina

Sta se cudite, pa u zemlji Srbiji je sve moguce a kad smo mogli da oprostimo Dacicu mozemo i Vucicu, ovakvi vasi komentari ne doprinose otreznjenju ostatka SRS sto bi bilo samo povoljno za Srbiju...

Krivi su oni koji glasaju za ovakve!

pre 14 godina

Vučiću - Vučić je mali Vuk, a Vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Vučiću, Tadić će verovatno i tebe da amnestira, kao što je i Dačića, ali to je samo za vašu internu upotrebu. Sudiće vam narod svima, kad tad! Istinu možete da gurate pod tepih, ali istina kad tad izađe na videlo! Ako ništa drugo, stideće vas se pokolenja.

Aleksandar

pre 14 godina

Ne bih da branim Vucica, ali ne vidim da su i drugi politicari ista bolji...
Zabrana nece nicemu doprineti, naprotiv, imacemo takve organizacije u ilegali, pa niko ziv nece moci da ih locira.
Bolje je leciti ovaj problem, onako kako treba, permanentno obrazovanjem i vaspitanjem, a akutno strogim zatvorskim kaznama za sve inicijatore...

Ognjen

pre 14 godina

Licemerno. Sejali su mrznju i ksenofobiju 20 godina, a sad kad su racuni stigli za naplatu pitaju kako da pomognu. Ubice Brisa Tatona su deca njegove i Kostunicine politike, njihovog molebana, deca koja su videla da je moguce nekaznjeno paliti ambasade i premlacivati novinare i nisu se zaustavili dok nisu nekog ubili. I sad se radikali i DSS prave nevesti, a oni su odgojili te likove. Batajnica Nova Pazova, Sremcica, to su adrese Brisovih ubica ...

dosta je bilo

pre 14 godina

Jaoo, je l' to onaj isti Vucic koji je pre neki dan rekao na TV-u kako mu nisu jasni razlozi da se zabrane "obraz" i 1389" organizacija. Kako sad zauzima drugi stav. Frka, a?! I treba da ga bude. Srbija vise nece tolerisati nasilje. U suprotnom, desice se ono sto mora da bi se ovom teroru jednom stalo na put.

Vladimir B.

pre 14 godina

Boze me oprosti, ovo ko Vajmarska republika. Prvo histerija, pa rat, pa poraz, pa opste survavanje i tavorenje, sad samo jos fali diktatura. I evo, Vucic se preporucuje da uzme stvar u svoje ruke, da zavede red. Mislim, najezio sam se.

Maja

pre 14 godina

Koja ironija da posle svega sto je Vucic govorio i radio tokom 90-tih, sada brani pravo na razlicitosti? Zar smo mi stvarno toliko zaboravni da dopustamo da nam svaki ksenofob soli pamet o ksenofobiji?

Vladimirr

pre 14 godina

Pa vrlo jednostavno, organizovati novu gej paradu, pa da je povedu svi nasi politicari, da Vucic bude na celu... Tako reaguj, pa cemo mozda da ti poverujemo...

Sajo

pre 14 godina

Ma nemoj...a stotine hiljada gradjna srbije je napustilo ili oterano iz svoje zemlje bas zbog TVOJE POLITIKE VUCICU...tvoje i SESELJEVE..ciji si bedz nosio do juce, tvoje i MILOSEVICEVE, tvoje i DACICEVE..koji je sada ministar policije...UZAS...pa sta mislite da decurlija misle kada sve to vide..da iskljuju bes na svima oko sebe...VAS TREBA POSLATI U ISTORIJU...tebe, Dacica, Mrkonjica, i mnoge iz SPS...Radikale one koji su ostali radikali i one koji su se presvukli, kao ti....Miskovica, koji je ispraznio sve fondove SFRJ..a koji mu je bio na dohvat ruke, zajedno sa pajtosima iz -JULA i SPS...To sve deca vide i zakljucuju da je dobro biti LICEMER i KRIMINALAC...Hteo je pokojni premijer i svama da se obracuna...ali se vi obracunaste s njim..nazalost..a drugog nema...JOS...

pactko

pre 14 godina

Do juče je nosio majicu i bedž sa likom kralja svih ksenofoba na balkanu, i kleo se u njega, a danas je kao širokogrudi kosmopolita. Kakva vrtoglava transformacija, da se prosto čoveku smuči.

Beogradjanin

pre 14 godina

Jel nam ti to pricas Vucicu , jel to Vucic ciji je sef tadasnji Seselj u emisiji kod Minimaksa vadio zardjalu kasiku i hvalio se kako se time ubijaju muslimani?
A svi ste se smejali tada .
Vucicu , ti kao da si juce dosao iz Singapura pa si nov na politickoj sceni i sada se zgrozavas i zaprepascujes sta se desava.
A sva ta deca i njihovi roditelji su odrasli na Dnevnikovom dodatku u toj istoj Vladi gde si ti bio Ministar informisanja.
To su sve deca koja su verovala tebi i gradjevinskom tehnicaru Tomi Nikolicu.
To su deca koja su stasala na molebanu kod cuvenog nam doktora Vojislava Kostunice.
To su deca koja su naucila poruku gradjevinskog tehnicara koji je Zoranu pred ubistvo porucio recite mu da je i Tito pred smrt sepao na jednu nogu.
E moj Vucicu da je ovo normalna zemlja i ti i gradjevinski tehnicar Toma Nikolic biste zaradjivali postenim radom neku platu u nekoj firmi i ne biste ni sanjali da budete ministri i predsednicki kandidati.
No EU nam stize jako brzo , a posle cemo o polaganju racuna.

tole

pre 14 godina

Nista Vam ne verujem gospodine,
mislim da usko saradjujete sa grupama za ciju zabranu Vi i Toma govorite da "ne bi nista resile", ali da ako Vi dodjete na vlast - zaveli bi red ubrzo. Da, tako sto bi im na sastanku rekli:"Ok,sad je dosta".

Starac sa planine

pre 14 godina

Zasto mi, kad god cujem izjavu ove osobe, na usta navru reci koje nisu za stampu?
On ce nesto da govori o ksenofobiji!? On i njegove obe stranke i njihovi istomisljenici su sramota za Srbiju

(Vlast)a

pre 14 godina

Dugo ste sejali vetar i sad bi, po pravdi, morali da zanjete oluju. Ili da se vrlo ozbiljno, bez namigivanja, ogradite od mnogih prijatelja koji saraju i naruzuju grad protiv gradonacelnika, za Putina, za Kosovo (sto je uglavnom upereno protiv gradjana ovo malo Srbije sto je jos ostalo!)i, naravno: zaboravite narodnjake i pustite ih da zavrse na djubristu istorije gde im je mesto. Ne mozete i jare i pare. Ukoliko hocete da predstavljate nacionalno osvescenu, modernu desnicu, zaboravite one kojima je sreca tudji pakao, pa cemo vam mozda poverovati da ovom narodu zelite dobro.

Rista_TS

pre 14 godina

Vučiću, to pričaj nekome ko ima manje od 20god., a ja ću se truditi da istim objasnim ko si zapravo ti i šta si pričao i radio od 1990-te do danas.
Da nije bilo takvih kao što si ti, ne bi bilo ni ovih ubica.

mozda

pre 14 godina

mozda nije s goreg proveriti koliko su udaljeni sa svojim adresama, sns u zemunu i pokret 1389...
mozda kada se vec bavite sa Vucicem, treba proveriti da li su navijaci sa kojima je bio u kordonu protiv policije na trgu republike te vodje navijaca o kojima svi pisu da ih treba uhapsiti... mozda se treba setiti i da je Vucic vrlo jasno bio na poziciji da ne treba osudjivati ni navijace ni nacionalisticke organizacije ...mozda treba ponovo objaviti slike na kojima Obraz podrzavava radikale i pitati proevropskog vucica dali je imao ucesca kao generalni sekretar srs u zblizavanju ove dve organizacije...
...ili mozda nista ne treba pitati vucica, jer je vazno da ne napada demokratsku stranku cak i kada padaju glave neduznih stranaca po beogradu...
mozda taj vucic i nije nista kriv, mozda su krivi svi ovi nasi koji svojim necinjenjem cine da je vucic u pravu.

Vlada

pre 14 godina

Tuku strance iz cista mira?! Znaci postoje uslovi pod kojima se stranci tuku? Neverovatno i bedno, a posle ce da se zali kako je lose protumacen! Ovaj srpski patriotizam/nasilnistvo uvek procuri bez obzira da li covek nosi skupo odelo ili trenerke uvucene u pantalone. Dok ovde ne postane standard da niko nikoga ne sme da udari ili drugacije fizicki maltretira, ne mozemo da kazemo da smo drzava.

Mashinovodja

pre 14 godina

Vučić: "Prebijanje stranaca je nešto što je veoma čudno."
Za razliku od prebijanja Srba, što je nešto sasvim normalno i uobičajeno u Srbiji...

student uk

pre 14 godina

Reče mlađani i poletni Vučić i ostade živ!!!

1. Ti, tvoj sadašnji i dojučerašnji saborac (Toma i Voja (i jedan i drugi), ste toliko rekli na temu ksenofobije da bi se mogle popuniti tri do četiri police u biblioteci. Vi ste ti koji su zdušno podržavali te iste polupismene koji sebe nazivaju patriotama, kada su se ubijali pripadnici drugih etničkih grupa na prostoru ex-YU.

Nemoj samo ti da nam soliš pamet, sa svojim prepodobnim stavovima.

2. Čak i da smo potpuno poludeli, pa da ti poverujemo na tvoje altruističke namere i zalaganje za iste, čime bi mi to lečili ksenofobiju?? Jedno dva tri bensića na dan pa će prođe za dve do tri nedelje od početka tretmana...
Bolje se ne javljaj na ovakve užasne stvari....

Novosađanka

pre 14 godina

Vučić je specijalista za davanje izjava iz dana u dan prema potrebama i nastalim situacijama jedino čto ipak postoje i ljudi koji pamte mnoge njegove izjave koje su obilovale neprijateljstvom prema drugima, pa samo pre neko veče je branio sve ove organizacije koje promovišu nasilje da za tako nešto vlast nema dokaza i da je to samo hajka na određene ljude. Jeste osudio ovu grupu ubica ali da nije tolerisano nasilje do sada ni ovo se nebi desilo zaboravio je da je nasilje koje se desilo posle famoznog mitinga Kosovo je Srbija zdušno branio počinioce a ovo je samo nastavak.

Branka

pre 14 godina

Vucic branitelj ljudskih prava! Koliko su nasih sugradjana proterali radikali samo zato sto im se religija ili nacionalnost razlikovala. Hrtkovce su oni ispraznili.

Martin,Pirot

pre 14 godina

Sta se cudite, pa u zemlji Srbiji je sve moguce a kad smo mogli da oprostimo Dacicu mozemo i Vucicu, ovakvi vasi komentari ne doprinose otreznjenju ostatka SRS sto bi bilo samo povoljno za Srbiju...

Jovan od Rechi

pre 14 godina

Napadnuti Francuzi su bili gosti Srbije. Dosli su kao prijatelji. I Srbi su uvek prijateljski docekivali svoje goste.
Napadnuti francuzi bili su mirni, ali oni koji su ih napali nisu to uradili iz cista mira. Napad je ociglendo bio unapred planiran, tako da se ne moze reci da su ih napadaci "napali iz cista mira".
I vi i svaki politicar bez obzira da li je u poziciji ili opoziciji mozete da se sastanete i mnogo da doprinesete de se nadju i najostrije kazne i izvodjaci ovog napada, i sto je jos vaznije, idejni tvorci i huskaci.
Ako hocete, mozete.
Mi Srbi ne mozemo da dozvolimo nesrpsko ponasanje u Srbiji.
Ima rech samo onaj koji svoje stavove pokaze na delima.
Nadam se da ste od rechi.

doren

pre 14 godina

Vucic ne razume ksenofobiju, Vesna Pesic liberal osudjuje Kusturicu zbog promene vere, Tadic se okrece tradicionalnim vrednostima i borbi za Kosovo, Ceda se zalaze za borbu protiv kriminala i narkomanije, sinoc Hadzi Struja za slobodu stampe, jedino Kostunica sedi u cosku i ne radi nista, jedina nepromenjlivost...Da sam prespavao 10 god i sad ustao pomislio bih da sam poludeo...

Dachoni

pre 14 godina

Politicki demagog broj jedan. Covek koji prica sta zeli da narod cuje, od trenutka do trenutka.
Neka pitaju Misu Vacica ko ga je finansirao? Samo toliko. Ko razume, shvatice.

soraya

pre 14 godina

Ja sam predmet ksenofobije, tj. stranac u Srbiji.
Stoga, i prirodno ovlascena da o tome govorim.
Tuzan dogadjaj sa Brice'om je, nazalost, vrh ledenog brega.
Treba biti zaista imun na tu bolest da se u Srbiji opstaje.
Ali, to pasivni objekti ksenofobije sticu imunitet, dok se bolesnik uopste ne leci.

Udata za stranca

pre 14 godina

Vučić je došao u situaciju da su mu ti stranci sada potrebni - spasavaju zivot njegovoj zeni. NIje otisao u Rusiju vec u Francusku. Zato se sad bori protiv ksenofobije.

Atanasije

pre 14 godina

Pa to su ista ona "divna, postena, patriotska deca" koju je policiju brutalno napala kada ste pravili miting za doktora Dabica na trgu. Ili si si bezobrazan ili potpuno nisi pri sebi. I otkud to da trazis doktore po Francuskoj pored prevelike, predivne, premnogoobozavane prebratske Rusije???

Krivi su oni koji glasaju za ovakve!

pre 14 godina

Vučiću - Vučić je mali Vuk, a Vuk dlaku menja, ali ćud nikada! Vučiću, Tadić će verovatno i tebe da amnestira, kao što je i Dačića, ali to je samo za vašu internu upotrebu. Sudiće vam narod svima, kad tad! Istinu možete da gurate pod tepih, ali istina kad tad izađe na videlo! Ako ništa drugo, stideće vas se pokolenja.