"Blic": Pretili saradnici Jocića

"Blic" piše da su direktne pretnje vrhu države počele posle hapšenja Sretena Jocića, jer je stezanje obruča oko ubice Ive Pukanića uznemirilo mafiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2009.

01:18

Default images

Razotkrivanje ubistva Ive Pukanića i hapšenje sedmorice osumnjičenih ozbiljno je ugrozilo bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića, ali i najviših funkcionera bezbednosno-policijskih službi po čijem su naređenju 27. aprila specijalci upali u vilu Mirjane Marković na Dedinju i uhapsili glavnog osumnjičenog Sretena Jocića, tvrdi za "Blic" izvor iz vrha MUP Srbije.

Jocić se tereti da je kao šef zločinačke organizacije organizovao atentat u Zagrebu i da je za likvidaciju vlasnika „Nacionala” profesionalnom ubici Željku Milovanoviću i njegovim logističarima platio milion i po evra. Izvor „Blica” navodi da su pretnje usledile posle Jocićevog hapšenje.

"Direktne pretnje su posredno stigle iz kruga najbližih Jocićevih saradnika u Beogradu. Radi se o ozbiljnim pretnjama upućenim na adresu nekolicine najviših funkcionera vlasti u Srbiji", kaže izvor "Blica".

On nije želeo da otkrije imena ljudi kojima su pretnje upućene, ali navodi da se radi o ključnom timu koji je i doneo odluku da se Sreten Jocić uhapsi.

"Sreten Jocić je u Srbiji na čelu najjače kriminalne organizacije. Odluku o njegovom hapšenju moglo je da donese samo najuže državno rukovodstvo u dogovoru sa nekolicinom najviših funkcionera bezbednosno-policijskih službi koji su imali operativne podatke o njemu, dokaze o umešanosti u ubistvo Pukanića i koji su realizovali akciju. Ti ljudi, posle hapšenja u vili udovice Slobodana Miloševića, izloženi su ozbiljnim pretnjama po pitanju lične bezbednosti", kaže izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: