"Reakcija": Ko preti svedocima

Večerašnja emisija "Reakcija" bavi se pozadinom protesta u Leskovcu zbog hapšenja četvorice bivših policajaca osumnjičenih za zločine na Kosovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2009.

01:22

Default images

Osim pitanjem ko stoji iza protesta koji su u Leskovcu organizovani posle hapšenja bivših pripadnika 37. odreda Posebnih jedinica policije, ekipa emisije "Reakcija" istraživala je i ko je pretio "insajderima" koji su, pod zaštićenim identitetom, za B92 govorili o zločinima i šta su tim povodom preduzeli policija i tužilaštvo.

Kako saznaje ekipa emisije “Reakcija”, u Leskovcu su upućeni u sadržaj krivične prijave koju je FHP podneo protiv 15-ak bivših pripadnika Posebnih jedinaca policije.

U prijavi su navedena imena svedoka koji su sada izloženi pritiscima, pretnjama i napadima.

Nazivaju ih izdajnicima i drugim pogrdnim imenima.

"Insajderima" je prećeno i ranije kada su ukazivali na neke nezakonitosti u postupanju svojih starešina.

“Ja sam rekao: ‘Što da ne progovorim kada više nemam šta da izgubim’? On me zagonetno pogledao i rekao - a deca?”, ispričao je jedan od svedoka.

“Uverio sam se iz jednog razgovora ministra Ivice Dačića i tužioca Vukčevića, da je ministar policije preduzeo sve da se takve pretnje ne ponavljaju i da se svedocima ništa ne desi”, kaže portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Ekipa “Reakcija” u Vlasotince je došla tragom priče da su policajci koji rade u lokalnoj policijskoj stanici dovezli ukraden automobil sa Kosova, koji se u lokalnoj stanici i dalje koristi kao službeni automobil.

“To je auto koji je dovezen sa Kosova, i to je javna tajna, u Vlasotincu to svi znaju, ‘mercedesi’ se u MUP-u ne koriste kao službena vozila”, ispričao je svedok.

“E, da je samo jedan automobil… Ja znam za nekoliko, i to tačno koji su, ali ne bih sada o tome”, kaže novinar nedeljnika “Vreme” Miloš Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: