Štrajkovi blokiraju Grčku

Atina -- Štrajk zaposlenih zbog vladinog plana privatizacije i reforme penzijskog sistema poremetio je saobraćaj i rad državnih službi u Grčkoj.

Izvor: Tanjug
Podeli

Brodovi stoje u lukama Pirej, kod Atine, i u Solunu, a nacionalna aviokompanija "Olimpik erlajns" otkazala je 20 letova, dok je za 14 promenila vreme poletenja.

Privatna aviokompanija "Egej" je, takođe, otkazala 28 polazaka svojih aviona, jer su i kontrolori leta odlučili da nekoliko časova prekinu rad, prenela je nemačka agencija DPA.

Lučki radnici su se za obustavu radu odlučili zbog straha da će najavljena privatizacija državnih luka dovesti do otpuštanja, a u štrajk su stupili i zaposleni u poštama, bankama, bolnicama i u više državnih kompanija.

Štrajkovi u Grčkoj su učestali proteklih meseci, što je već stvorilo ozbiljne ekonomske probleme.

Među dogovorima o privatizaciji koji izazivaju radničko nezadovoljstvo jeste i onaj između telekomunikacione kompanije OTE i nemačkog Telekoma.

Saobraćaj u Grčkoj bio je poremećen i proteklih dana, zbog višednevnog štrajka prevoznika goriva i ispražnjenih benzinskih pumpi.

Info

Zagreb: Velika skupština Srba

Zagreb -- Srpsko narodno vijeće usvojilo izjavu Velike skupštine kojom se želi unaprediti položaj Srba u Hrvatskoj, kao i odnosi dveju država i njihova evropska perspektiva.

Region subota 31.05. 18:53 Komentara: 1

Svilajnac: Konstituisana SO

Svilajnac -- Nova predsednica opštine Svilajnac je Gorica Dimčić - Tasić iz G17 plus, odlučili su na sednici SO Svilajnac odbornici koalicije DS i G17 plus i Pokreta za Svilajnac.

Izbori subota 31.05. 15:42 Komentara: 1
strana 1 od 716 idi na stranu