IZS: Oskrnavljeno groblje u Pazaru

Islamska zajednica u Srbiji saopštila je da su radnici JKP Čistoća mehanizacijom porušili nekoliko nadgrobnih spomenika u Novom Pazaru.

Izvor: FoNet, Tanjug

Sreda, 30.04.2008.

14:02

Default images

Pogaženi su grobovi stari nekoliko stotina godina na groblju Gazilar u Novom Pazaru i time je oskrnavljeno to muslimansko groblje. Prethodno je i posečeno drveće na parceli, kaže se u saopštenju Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi glavni muftija Muamer Zukorlić, čime je optuženo preduzeće u opštini gde je na vlasti lider SDA Sulejman Ugljanin.

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar podneo je krivične prijave protiv direktora JKP Čistoća Jovana Jošića, direktora sektora Javna higijena Emina Omerovića, rukovodioca Javne higijene Fazlije Preljevića i poslovođe Pogrebnih usluga Ismaila Omerovića.

Prijave su podnete zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

"Ovaj brutalni čin očito ima za cilj podizanje tenzije u Novom Pazaru neposredno prije izbora jer se postojeća lokalna vlast nastoji održati na svojoj poziciji ne prezajući ni od izazivanja incidenata i konflikata", kaže se u saopštenju Islamske zajednice u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: