Sreda, 05.12.2007.

15:23

Izostala podrška Putinu u Somboru

Odbornici SO Sombor nisu danas podržali inicijativu SRS da predsednik Rusije bude proglašen počasnim građaninom te opštine.

Izvor: Beta

Default images

Za predlog je, pored 16 odbornika Srpske radikalne stranke, koji su inicijativu obrazložili značajem Vladimira Putina za dostojanstvo Srbije, glasao još jedan odbornik Socijalističke partije Srbije, koji je naveo da je Crvena armija odigrala značajnu ulogu u oslobađanju Sombora. Protiv predloga je bilo 26 odbornika, a 11 uzdržanih.

Skupština Opštine Sombor ima 61 odbornika, a vladajuću većinu čine Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Pokret snaga Srbije, Liga socijademokrata Vojvodine, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Savez vojvođanskih Mađara.

Predsednik odborničke grupe SRS-a Stevan Kesejić je rekao da je inicijativa podneta zbog toga što "su Putin i ruska spoljna politika učinili da Srbija ima integritet i dostojanstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: