Batić: Bez paralelne vlasti

Jedan od ministara u Vladi Zorana Đinđića Vladan Batić izjavio je da oko Đinđića nije bilo nikakve paralelne vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2007.

09:43

Default images

Pored Zorana Đinđića nije bilo moguće praviti paralelnu vlast, rekao je bivši ministar pravde. "Priče o paralelnoj vlasti i Vladimiru Popoviću ne stoje. Političke odluke donošene su na DOS-u, operativne odluke na vladi, pripremane na kolegijumima vlade", kaže Batić.

"Popović nije bio u žiži javnosti do atentata na Đinđića, 12. marta 2003, i tek tada počinje da se pojavljuje, u vreme akcije Sablja, kao neko ko je, po funkciji, saopštavao informacije u vezi s gonjenjem počinilaca i kriminalnih grupa", kaže Batić.

Batić je podsetio da je tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, koji je teško optužio Vladimira Popovića, tadašnjeg šefa Biroa Vlade Srbije za komunikacije, u svojoj knjizi Popovića hvalio i veličao.

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije je otkrio i da je posle izbora u decembru 2003. u prostorijama Popovićeve agencije Spektra upoznao Stanka Subotića i s njima razgovarao o Mreži. "Oni su mi tada rekli da su se sreli s Mihajlovićem, da im je on dao neku šemu mreže šverca i nedozvoljene trgovine duvanom. Kao ministar pravde nisam znao za to", kaže Batić.

Mihajlović je negirao da je pokazivao izveštaj iz policijske akcije Mreža Stanku Subotiću, osumnjičenom za organizovanje šverca cigareta. On je takođe optužio Popovića da je njegova "paralelna vlast" dovela do ubistva Đinđića i da je održavao veze sa osuđenima za ubistvo Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: