Dezinformacija o preregistraciji

Pravila oko registracije vozila sa crnogorskim tablicama nisu promenjena, iako su se pojavile i suprotne informacije.

Izvor: B92

Subota, 14.04.2007.

11:13

Default images

Pre nekoliko dana su se pojavile nezvanične informacije da je u MUP Srbije i Upravu carina stigao dokument kojim se dozvoljava da se delimično preregistruju vozila sa crnogorskim tablicama. Vlasnici ovih vozila, koji su zbog višemesečnih prepirki ministara izgubili svaku nadu, obradovali su se kada su čuli za taj dokument, međutim - za sada se ipak ništa neće promeniti.

Aleksandar Urošević, jedan od oko 100.000 ljudi čija vozila imaju crnogorske tablice, nisu ni slutili koliko će im teško pasti raspad Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Automobile, koji nemaju takozvani euro 3 motor, nemoguće je registovati, a samim tim ni prodati, što im je stvorilo velike probleme.

"Problemi su u produženju registracije tih vozila, morali smo da idemo u Crnu Goru sa vozilima, vršiti tamo tehničke preglede, nailazili smo na probleme od strane njihovih organa", kaže Urošević.

"Depeša koja je stigla u MUP nije ništa promenila, i dalje mogu da se registruju samo euro 3 motori, to nam ništa ne znači, a nije u redu pošto smo automobile kupili u državnoj zajednici, u skladu sa Ustavom SCG, ne prihvatamo čin jenicu da votila moramo da uvozimo u Srbiji", kaže Branko Ilić, predsednik Udruženja vlasnika vozila sa CG tablicama.

U Upravi carina kažu da još nema nikakvog dokumenta koji omogućava da se ova vozila preregistruju.

"Na žalost, razočaraću vas, ali nikakva depeša nije stigla od uprave carina. Mi smo poslali odgovor MUP-u na njihov upit kako da oni dalje pravilno postupaju kada su ta vozila u pitanju", kaže Idrija Hadžibegović, šefica za fizička lica u Upravi carina.

Stav Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom ostao je isti - da se ne dozvoli preregistracija, jer se tako ne bi poštovali propisi, a svi koji su platili porez i carinu na neki način bi bili izigrani. U ovom ministarstvu kažu da će preregistracija ipak sačekati novu Vladu.

"Mi nikakav dopis nismo upućivali u tom pravcu. Moguće je da se radi o internom uputstvu koje je MUP uputio kako bi se pojasnila procedura za registraciju vozila, ali što se tiče samog carinjenja ovo ministarstvo bikakvu nicijativu nije pokrenulo za sada", rekao je Vlatko Sekulović iz Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

I u MUP-u Srbije demantuju da je do njih došao dokument. Tako da će kao i do sada moći da se registruju samo automobili koji ispunjavaju standard evro 3, ukoliko plate carinu i porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: