"Milošević umro prirodnom smrću"

Holandska nezavisna istraga pokazuje da je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću.

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2006.

13:31

Default images

Holandski istražni organi koji su sproveli nezavisnu istragu povodom smrti Slobodana Miloševića u pritvoru u Hagu potvrdili su danas da je taj haški optuženik umro prirodnom smrću i isključili mogućnost da je njegova smrt posledica "krivičnog ponašanja".

Uzrok smrti je prestanak rada srca između 7.00 i 9.00 11. marta, saopšteno je u holandskom tužilaštvu. U izveštaju koji je danas obelodanjen navodi se da istražioci isključuju mogućnost da je Milošević ubijen. Iako je posle Miloševićeve smrti bilo nagađanja da je on sam uzimao ili da mu je neko davao neodgovarajuće lekove, uključujući jak antibiotik protiv tuberkuloze i lepre, toksikološkom analizom je ustanovljeno da u krvi Miloševića nije bilo tragova nijednog medikamenta koji mu nisu prepisali zatvorski lekari, navodi se u izveštaju, uz ogradu da to znači da ih on nije uzimao neposredno pre smrti.

Posle holandskog tužilaštva, i Haški tribunal uskoro treba da završi internu istragu o smrti Miloševića, najavljuje Aleksandra Milenov iz Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu. "Nalazi holandskog tužilaštva praktično stavljaju tačku na pitanja da li je reč o krivičnom delu i interna istraga koju će Tribunal provesti sada će se koncentrisati na pitanka u vezi sa zdravstvenom negom Miloševića u pritvorskoj jedinici. Tribunal očekuje da će ta istraga uskoro biti gotova", kaže ona.

Aleksandra Milenov biće gost Proces TV-a sutra u 12.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: