G17 plus vs. "Kurir"

Tokom akcije lepljenja plakata G17 plus na ulazu u prostorije "Kurira", dogodio se incident između članova G17 plus i novinara tog lista.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2005.

19:37

Default images

Stranka G17 plus organizovala je akciju pod nazivom "Kuriri! Ko je sledeći?", zbog pisanja tog lista o navodnoj umešanosti lidera G17 plus Miroljuba Labusa u korpucionašku aferu sa švedskom firmom "Erikson". Akcija se, međutim, umalo pretvorila u sukob aktivista partije i novinara ispred prostorija redakcije u Vlajkovićevoj ulici.

Podsetimo list "Kurir" je u poslednjih nekoliko brojeva optužio Labusa da je od "Eriksona" 2000. dobio 13.000 dolara, ali je Labus odbacio te navode, rekavši da je tu sumu dobila njegova ćerka Milica Labus za stipendiju.

Na početku akcije ništa nije nagoveštavalo da će se lepljenje plakata i okupljanje aktivista i članova G17 plus ispred redakcije "Kurira" pretvoriti u gurkanje i žučnu raspravu između visokih funkcionera te stranke Čedomira Antića i Miloljuba Albijanića, s jedne, i zamenika glavnog i odgovornog urednika "Kurira" Dragana Vučićevića, s druge strane. Naime, aktivisti G17 plus su lepili, a član obezbeđenja "Kurira" uporno skidao plakate.

Vučićević: "Što ste došli ako nećete da razgovarate?"

Albijanić: "Došli smo da ukažemo javnosti ko ste vi, šta radite i na koji način."

Antić: "Vi ste ono 'kupuje se na trafici, a nisu novine'."

Vučićević: "Nemojte da ovde pravimo hepening na ulici. Izvolite dođite kolege, ako nekog na televiziji interesuje i deluje interesantno ovo što mi pričamo pozovite lepo gospodina Albijanića i gospodina Antića, mene, ili glavnog urednika Kesića i sve ćemo objasniti."

Albijanić: "Naše pitanje je da nam odgovorite ko vas plaća? Koji tajkuni vas keširaju da tako nešto pišete?"

Vučićević: "Ja se iskreno nadam da vi ne verujete u to što pričate."

Živci su na kraju popustili i kod jednih i kod drugih i došlo je do hoškanja i guranja. 

Vučićević: "...Ja znam šta je vama. Zaigrala mečka, ughvatili smo vašeg lidera Labusa, koji je uzeo pare, mito."

Antić: "Pre toga ste uhvatli Mlađana Dinkića koji je nezakonito dete, jeli tako?"

Vučićević: "Koga smo uhvatili? Vi ste pomešali nas i jedan drugi tabloid."

Antić: "Svi ste vi isti, a onda ste uhvatili CIA-BIA, jeli tako?"

Čedomir Antić je na portirnici "Kurira" ostavio, kako je rekao, poklon, odnosno plakat na kome se pored natpisa "Kurir, ko je sledeći?", nalazio i izvod iz intervjua sa navodnim pripadnikom Crvenih beretki kapetanom Džoom, u kome on izjavljuje da politički opravdava ubistvo premijra Zorana Đinđića. I Vučićević je hteo da da poklone, kišobran i hemijske olovke, ali su ih gosti iz G17 plus, odbili. Antić kaže i da se Miroljub Labus nije oglasio povodom afere "Erikson", jer se "u ovom trenutku brani jedan od principa demokratije": "Ako profesor Labus izađe i dokaže, što nije teško, da navodi 'Kurira' i sličnih nisu tačni, on će time dati povod da se nastavi s kampanjom koja sada ide. Mi možemo da izaberemo ili da budemo deo toga blata ili da budemo njihova žrtva."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: