Policija srušila postolje za spomenik Đurišiću

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

16:02

Default images

Pripadnici specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore srušili su u ponedeljak rano ujutro postolje pripremljeno za podizanje spomenika četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću, u selu Gornje Zaostro kod Berana. Kako navode u Odboru za podizanje spomenika, MUP je tokom prethodne noći dovezao veliki broj pripadnika specijalne policije, koji su jutros u 5.30 "digli u vazduh" postament visok 2,20 metara. Podizanje spomenika vojvodi Pavlu Đurišiću u beranskom selu Gornje Zaostro najavljeno je još pre godinu dana, ali su pripreme intenzivirane ove godine i bilo je planirano da spomenik bude otkriven 13. jula, na Dan ustanka crnogorskog naroda. Nedavno je Ministarstvo kulture Crne Gore zabranilo podizanje spomenika, a Vlada Crne Gore je pre nekoliko dana podržala rešenje Ministarstva kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: