Sednica crnogorskog parlamenta odložena za 28. januar

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2003.

08:33

Default images

Za sredu zakazana sednica crnogorskog parlamenta na kojoj je trebalo da se glasa o Ustavnoj povelji i zakonu o njenom sprovođenju odložena je za utorak 28. januar.Razloge prenosi dopisnik Radija B92 iz Podgorice Srđan Janković.

Do odlaganja je došlo na zahtev poslaničke koalicije Zajedno za promjene, uz obrazloženje da je potrebna kvalitetnija priprema rasprave, saopštio je Zoran Žižić, potpredsednik SNP: "Materijali za ovu skupštinu nijesu mogli biti dostavljeni na vrijeme, budući da je Komisija tek prekjuče kasno završila rad, tako da se poslanici nisu mogli upoznati sa Zakonom o sprovođenju Ustavne Povelje. Ustavna Povelja je takođe dostavljena prekjuče, radi se o ozbiljnim dokumentima i ne treba žuriti. Potrebno je nekoliko dana da se poslanici pripreme. Drugo, otkazana je i skupština Srbije, a dobro je da, mada nije obaveza ali je politički dobro, da oba parlamenta idu istovremeno i sa Poveljom i sa Zakonom", kazao je Žižić.

Kako je saopštio Filip Vujanović, šef parlamenta, dogovreno je i o nastupu poslanika u raspravi i o formiranju radne grupe za izradu zakona o izboru poslanika skupštine buduće zajednice: "Radi se o kratkom zakonu, koji će se moći pripremiti do utorka, tako da će i taj zakon biti na dnevnom redu parlamenta. Dogovorili smo se i o načinu rasprave, opređelivši se da po tri poslanika uzmu učešća u raspravi", kazao je Vujanović.

 Prema ranijim najavama, Ustavna povelja i Zakon o njenom sprovođenju, imaće neophodnu većinu u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: