SOLANA: U EVROPU SAMO UJEDINJENI

Izvor: B92

Petak, 25.01.2002.

18:00

Default images
Predstavnik EU za spoljnju politiku i bezbednost Havijer Solana je srpskim i crnogorskim zvanicnicima preneo jasan stav EU da samo ujedinjeni mogu u Evropu. "U svim susretima u petak sam rekao da samo ujedinjeni mogu u Evropu, jer je ona mesto gde zemlje treba da se ujedinjuju", rekao je Solana na beogradskom aerodromu, po zavrsetku razgovora sa zvanicnicima Jugoslavije, Srbije i Crne Gore o redefinisanju Federacije. Solana je potvrdio da je nastavak razgovora ekspertskih timova dogovoren za 4. februar u Briselu, a kao krajnji rok za razresenje situacije naveo kraj februara. On je rekao da je zadovoljan dosadasnjim radom ekspertskih timova i dodao da "politicari moraju biti svesni posledica koje mogu da proisteknu iz njihovih odluka". On je dodao da je crnogorskim zvanicnicima jasno stavio do znanja da secesija nije brzi put u Evropu, vec da se u nju brze stize ujedinjen. "Politicari i gradjani Crne Gore moraju da znaju posledice otcepljenja", rekao je Solana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: