Petak, 25.01.2002.

18:00

SOLANA: ISHOD RAZGOVORA O SRJ NECE UTICATI NA STATUS KOSOVA

Izvor: B92

Default images
Predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana izjavio je u Pristini da ishod razgovora o buducnosti jugoslovenske federacije nece uticati na buduci status Kosova, javlja za Radio B92 Jelena Aleksic. Solana je rekao da je pravi trenutak da politicki lideri Kosova pozitivno okoncaju dijalog i izaberu predsednika i premijera Kosova. Solana je pozvao buduceg premijera Kosova da u Vladu Pokrajine ukljuci sposobne ljude koji su u mogucnosti da rese postojece probleme, a da pri tom ne gleda kom politickom bloku pripadaju. Tokom svog boravka u Pristini, Solana je razgovarao s predsednikom Demokratskog saveza Kosova Ibrahimom Rugovom, predsednikom Demokratske partije Kosova Hasimom Tacijem, predsednikom Alijanse za buducnost Kosova Ramusem Hajradinajem, predsednikom Skupstine Kosova Nedzadom Dacijem i sefom Poslanicke grupe koalicije "Povratak" Radom Trajkovic, kao i s predstavnicima UNMIK. Hajradinaj je posle razgovora izjavio da bi naredna sednica Skupstine Kosova mogla da bude odrzana naredne nedelje. "To sad zavisi od odluke predsednika Skupstine", rekao je Hajradinaj. Na kraju konferencije za novinare Solana je istakao da buduci status Kosova nece zavisiti od ishoda tih razgovora, jer Kosovo, "ima rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: