Krkobabić za usklađivanje penzija

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić insistiraće tokom razgovora sa MMF da se penzije ubuduće usklađuju i s rastom zarada, a ne samo sa troškovima života.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

08:53

Default images

Predsednik Upravnog odbora Fonda PIO i poslanik PUPS-a u Skupštini Srbije Đuro Perić naveo je da će se Krkobabić tom prilikom pozivati na potpisani koalicioni dogovor o formiranju aktuelne vlade. Perić je "Politiku" rekao da očekuje da će pregovori s MMF-om biti teški, ali da se od tog zahteva neće odustati, bez obzira što se misija ne slaže s tim.

Misija sugersiše da se penzije usklađuju samo s rastom troškova života, i to tek pošto BDP poraste četiri odsto.

Na konstataciju da će u tom slučaju biti teško da se udeo penzija u BDP sa sadašnjih 13 odsto svede na 10 odsto, Perić je rekao da ima više opcija usklađivanja penzija s rastom zarada i da će sve one biti predočene MMF-u.

Upitan da li je novim nacrtom zakona o reformi penzijskog sistema propisana donja granica, ispod koje prosečna penzija u prosečnoj zaradi neće padati, on je odgovorio da toga nema, već da je samo određena donja granica za najniže penzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: