Prekinuto prebacivanje povređenih

Američka vojska je prekinula prebacivanje povređenih sa Haitija u SAD radi lekarske pomoći zbog strahovanja nekih država u SAD od toga ko će platiti lečenje.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2010.

12:37

Default images

"U ovom trenutku smo prekinuli letove", potvrdio je predstavnik armije SAD koja rukovodi humanitarnim operacijama na Haitiju, Kevin Andal, dodajući da su letovi obustavljeni u sredu.

On je citirao izveštaje medija o tome da je Florida saopštila američkoj vladi da joj je potrebna pomoć da plati za lečenje povređenih. Andal je dodao da veruje da je i Džordžija uputila sličan zahtev.

"To ne znači da povređeni Haićani ne dobijaju medicinsku pomoć. Ovde imamo bolničke objekte i tu ih zbrinjavamo", rekao je on.

Haićani koji su preživeli razoran zemljotres suočavaju se i sa novim opasnostima, pošto su UN objavile da je zabeležen povećan broj slučajeva dijareje, boginja i tetanusa u improvizovanim logorima.

Vršilac dužnosti šefa misije UN na Haitiju Edmond Malet izjavio je da će za oporavak te zemlje posle razornog zemljotresa biti potrebno nekoliko decenija.

"Mislim da će biti potrebno mnogo više decenija, a ne samo 10 godina", rekao je Malet, dodajući da zemljotres predstavlja ogroman korak nazad u razvoju Haitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: