EPS: Smanjena potrošnja struje

EPS je saopštila da je potrošnja struje juče smanjena, uz niže prosečne dnevne temperature nego prethodnih dana.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2010.

11:23

Default images

Elektroprivreda Srbije zahvalila se potrošačima koji su i u četvrtak poslušali molbu EPS-a i gašenjem samo jedne ili dve sijalice doprineli daljem padu potrošnje i smanjenju opterećenja sistema.

Na teritoriji Republike u četvrtak je potrošeno 155,7 miliona kilovat-sati, što je manje nego prethodnog dana. Potrošnja je, kako se navodi, smanjena za još oko milion kilovat-sati, a opterećenje sistema za snagu jedne manje termoelektrane, iako je prosečna dnevna temperatura bila još niža nego prethodnih dana.

Sektor EPS-a za odnose sa javnošću ističe u saopštenju da zasluge za obaranje potrošnje pripadaju isključivo kupcima električne energije.

EPS je, dodaje se, uspeo da i juče obezbedi dovoljno električne energije zahvaljujući stabilnom radu svih svojih raspoloživih proizvodnih kapaciteta, kako na kopovima uglja, tako i u elektranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: