Petak, 27.11.2009.

21:47

Mutacija virusa H1N1 i u Francuskoj

U Francuskoj, posle Norveške i Velike Britanije, otkriven mutiran virus H1N1 kod dvoje pacijenata koji su preminuli od novog gripa.

Izvor: FoNet, Tanjug

Default images

Francuska zdravstvena služba saopštila je da je ovo prvi slučaj od 1.200 vrsta ispitanih virusa koji je pokazao otpornost na lek i naglasila da delotvornost vakcine nije sporna. Evropske države suočavaju se sa pojavom mutiranog virusa novog gripa, potvrdila je u izveštaju Svetska zdravstvena organizacija.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je više od 1.000 smrtnih ishoda novog gripa zvanično prijavljeno širom sveta u proteklih nedelju dana, čime je globalni bilans mortaliteta od virusa H1N1 povećan na najmanje 7.826 osoba.

Virus H1N1 se širi i u Evropi, u kojoj mnoge zemlje prijavljuju brzo povećanje broja obolelih.

Vrlo jaka aktivnost" virusa prijavljena je u Norveškoj, Švedskoj, Moldaviji i Italiji, saopšteno je u SZO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: