Direktor Beogradske berze podneo ostavku

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2002.

19:30

Default images

Generalni direktor Beogradske berze Zoran Jeremic podneo je u cetvrtak ostavku Upravnom odboru te finansije institucije. Na vanrednoj sednici Upravnog odbora berze odrzanoj povodom afere sa aukcijom akcija Apatinske pivare, za vrsioca duznosti direktora Beogradske berze imenovana je Gordana Dostanic.

Upravni odbor Beogradske berze razmotrio je izvestaj Savezne komisije za hartije od vrednosti posvecen spornoj aukciji akcija Apatinske pivare odrzanoj 29. aprila ove godine u 13 casova i odbacio preporuku komisije da Beogradska berza ponisti tu aukciju. Kako je rekao predsednik Upravnog odbora Beogradske berze i srpski ministar finansija Bozidar Djelic, i sami clanovi Savezne komisije za hartije od vrednosti su priznali da berza zakonom nije ovlascena da to ponistenje obavi. "Samo sud moze preispitati i ponistiti vec zakljucenu transakciju", rekao je Djelic i dodao da ce UO Beogradske berze pokrenuti inicijativu da Savezna komisija za hartije od vrednosti preispita tu svoju odluku. Od Savezne komisije za hartije od vrednosti je zatrazeno da UO Berze dostavi svu dokumentaciju na osnovu koje je najavila prekrsajne prijave protiv brokerskih kuca KBK broker, Jorgic broker i Senzal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: