Toplane posluju s gubicima

Toplane u Srbiji imaće gubitak od 150 miliona evra na kraju ove grejne sezone, zbog poskupljenja prirodnog gasa, ocenjuju u Udruženju toplana Srbije.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

09:28

Default images

Dejan Stojanović, predsednik Upravnog odbora te asocijacije u kojoj je 57 najvećih toplana u Srbiji, kazao je agenciji Beta da će najveće gubitke imati Beogradske elektrane - 60 miliona evra. "Prosečne toplane biće u gubitku po milion evra nakon poskupljenja 15. oktobra", rekao je on.

Stojanović je rekao da nadležna ministarstva nisu ozbiljno shvatila problem i da nije jasno kako će se nadoknaditi razlika u ceni grejanja.

On kaže da "svi nadležni nedovljno ozbiljno" shvataju stanje, "peru ruke od toplana, a dobro se zna koja su ministarstva nadležna".

"Nije dobro da se samo toplane guraju u dugove, jer će se samim tim u dugove ugurati i NIS i Srbijagas. Nikome neće biti lako i nikome nije jasno ko će da plati razliku", kaže Stojanović.

On je naglasio da je jedina zvanična strategija koja postoji "privesti sezonu kraju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: