NASTAVAK STRAJKA, ODVOJENI PREGOVORI

Izvor: B92

Petak, 28.09.2001.

21:15

Default images
Poslovodstvo PTT “Srbija” u petak je objavilo odluku o ukidanju institucije privremeno angazovanih radnika u ovom javnom preduzecu, zbog cega ce, prema tvrdnjama sindikata “Nezavisnost”, oko 2.000 ljudi ostati bez posla. Zahtevu o povecanju plata, zbog cega sindikat PTT “Nezavisnost” strajkuje vec 5 dana, stoga je pridruzen i nov, a to je da poslovodstvo ukine spornu odluku i da angazovani radnici ostanu na poslu. Tim povodom, predstavnici sindikata razgovarali su u petak uvece s ministrom finansija Bozidarom Djelicem i rukovodstvom PTT, ali, kako je za B92 izjavio predstavnik sindikata Dragoljub Ratarac, dogovor nije postignut i strajk se nastavlja. “Strajk ide dalje u zakonskom minimumu. Ovo nije strajk protiv poslovodstva, protiv gradjanstva, mi samo trazimo svoja prava. Prakticno su otpusteni radnici koji nisu zaposleni za stalno, s tim sto su obecali da ce izvrsiti analizu potreba za radnim mestima u dogovoru sa sindikatima i vratiti odredjen broj radnika”, rekao je Ratarac.

Strajkuju i radnici “Telekoma”, nezadovoljni odlukom Vlade Srbije da zamrzne plate u javnim preduzecima. Strajk traje vise od nedelju dana. Medjutim, prema recima predsednika sindikata Zorana Mrvaljevica, dogovor s Vladom je sve izvesniji, a novi razgovori usledice u subotu, javlja B92.

Od petka lideri nekoliko sindikata u ovom javnom preduzecu u kontaktima s Vladom nastupaju odvojeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: