NOVE ZRTVE U MAKEDONIJI

Izvor: B92

Petak, 10.08.2001.

21:15

Default images
Prema zvanicnim podacima makeodnskog ministarstva odbrane 7 vojnika makedonske armije je poginulo a 8 je ranjeno u petak u ranim prepodnevnim satima kada je armijski kamion koji je prevozio redovnu smenu granicara na karaulu Tanusevci naleteo na dve nagazne mine postavljene kod mesta Ljubanski Bacila na putu izmedju sela Ljuboten i Ljubanci, javlja Radio B92. U ovom saopstenju se ne navodi iz kog mesta su poginuli vojnici ali se iz pouzdanih izvora saznaje da je vecina iz Skoplja, tacnije gradskog naselja Kisela Voda. Strahuje se da bi broj poginulih mogao biti veci jer je prema nezvanicnim informacijama u ovom napadu poginulo najmanje 9 vojnika. U saopstenju ministarstva odbrane se kaze da su albanski ekstremisti nakon eksplozije otvorili vatru iz automatskog oruzja na sta je uzvraceno.

Zestoko je danas bilo i u tetovskom kriznom regionu. Grad Tetovo je od petka popodne pod potpunom kontrolom makedonske vojske i policije tvrde izvori u ministarstvu unutrasnjih poslova. Vladine arnmijsko-policjiske snage kontrolisu put Drenovec -Mala Recica a u toku je operacija ciscenja puta Tetovo -Ggranicni prelaz Jazinci. Prema istim izvorima ima veliki broj zrtava u redovima t.z. ONA. Sukobi su u cetvrtak uvece i u petak rano ujutro vodjeni i kod gostivarskog sela Galate gde je napadnuta policijska stanica a u obracunu kako tvrde u makedonskoj policiji ubijeno je 11 pripadnika ONA. Albanski pobunjenici su napali i policijsku stanicu u selu Radusa 30 kilometara od Skoplja i pozicije makedonske vojske kod kumanovskog sela Nikustak. U ovim napadima nije bilo zrtava u redovima makedonskih snaga bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: