Obama ponovo pobedio Hilari

U izborima za demokratskog kandidata, Barak Obama je u Viskonsinu i na Havajima ponovo odneo pobedu nad Hilari Klinton.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

10:39

Default images

U Viskonsinu Barak Obama je osvojio 58 odsto, a Hilari Klinton 41 odsto glasova. Obama je pobedio i na Havajima, njegovoj rodnoj državi. To je Obami deseta pobeda za redom. Na izborima za republikanskog kandidata za predsednika SAD, Džon Mekejn lako je pobedio protivkandidate u Viskonsinu i u Vašingtonu. Nakon ovih pobeda gotovo da je sigurno da će Mekejn biti predsednički kandidat svoje stranke.

"Jedno od nas dvoje je spremno da vodi zemlju u ovom opasnom svetu. Svakog dana širom sveta dolazi do neočekivanih situacija koje otvaraju nove mogućnosti, kao što je promena na Kubi. Ja sam bila u preko 80 zemalja, radila sa svetskim liderima, stajala kraj kineskih državnika i govorila o ženskim i ljudskim pravima", rekla je Hilari Klinton.

Kablovska televizija prekinula je prenos govora Hilari Klinton u Ohaju kako bi emitovala obraćanje Baraka Obame građanima Teksasa.

"Prerano je da bismo znali, ali znamo ovo, znamo ovo, Hjustone - pobeda kojoj težimo još je mesecima i miljama daleko i potrebni su nam dobri ljudi Teksasa da bismo tamo stigli", rekao je Barak Obama.

Demokratskim kandidatima predstoji borba za glasove u Ohaju i Teksasu. Stručnjaci smatraju da ukoliko želi da bude kandidat demokrata na predsedničkim izborima, Hilari Klinton mora da odnese pobedu u bar jednoj od ovih dveju država.

Kandidat republikanaca Džon Mekejn lako je pobedio guvernera Arkanzasa Mika Hakabija u Vašingtonu i Viskonsinu. Mekejn je, s obzirom da ga gotovo svi smatraju kandidatom republikanaca za predsednika, svoju preliminarnu kampanju već pretvorio u predsedničku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: