RAZGOVORI DJINDJIC-TACI NECE DATI REZULTATE

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2001.

13:53

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jaksic ne ocekuje da ce najavljeni razgovori premijera Srbije Zorana Djindjica i lidera kosovskih Albanaca Hasima Tacija i Agima Cekua o sudbini vise od 1.300 otetih i nestalih Srba dati rezultate, javlja FONET. "Nisam siguran da ce oni reci gde su ubijeni i kidnapovani Srbi", istakao je Jaksic u izjavi FoNetu i dodao da Srbi sa Kosova vide Tacija kao organizatora progona i egzodusa vise od 200.000 hiljada Srba. Jaksic je istakao da povod za razgovor Djindjica i albanskih vodja nije sporan, ali je ocenio da je "sporno to sto ministar pravde Vladan Batic, Tacija i Cekua salje na Haski sud, dok istovremeno premijer sa njima prica".

Djindjic je, prema izvestajima medija, zadovoljan zbog spremnosti Tacija i Cekua za razgovor o sudbini nestalih Srba. Albanski izvori tvrde da su Taci i Ceku nacelno saglasni da se sastanu sa srpskim premijerom, ali susret uslovljavaju njegovim odrzavanjem "na neutralnom terenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: