”Nezavisnost” prihvata ponudu Vlade

Sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" prihvatio je vladin predlog za isplatu zarada zaposlenih u obrazovanju tokom 2008.

Izvor: B92

Subota, 08.12.2007.

20:53

Default images

Vršilac dužnosti predsednika tog sindikata Tomislav Živanović, izjavio je da je na današnjoj sednici Glavnog odbora sindikata "tesnom većinom" prihvaćena ponuda Vlade Srbije da se zarade prosvetnim radnicima u narednoj godini povećaju za ukupno 10 odsto, a da preostali višak budžetskih sredstava bude iskorišćen za dalji rast zarada zaposlenih u obrazovanju.

Prema njegovim rečima, prvo povećanje zarada od pet odsto predviđeno je u aprilu, drugo u septembru, a dalji rast plata trebalo bi da bude omogućen racionalizacijom broja zaposlenih u obrazovanju.

Koeficijenti zarada nenastavnog osoblja trebalo bi da se uvećaju od aprila za četiri odsto.

Prema Živanovićevim navodima, ponuđenim protokolom Vlade predviđeno je i da nenastavnom osoblju bude isplaćena jednokratna pomoć od 8.000 dinara.

Predsednik Granskog sindikata "Nezavisnost" rekao je i da članovi njegovog sindikata neće odustati od štrajka skraćenjem časova na 30 minuta sve dok protokol i zvanično ne bude potpisan.

"Očekujem da i preostala dva reprezentativna sindikata neće insistirati na suštinskim izmenama ponuđenog protokola i da će prihvatiti taj dokument", kazao je Živanović.

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat obrazovanja u štrajku su od 19. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: