Sindikat NIS-a najavljuje štrajk

Sindikat Naftne industirje Srbije najavio da će u petak 30. novembra započeti jednočasovne obustave rada.

Izvor: Beta

Subota, 24.11.2007.

11:02

Default images

Štajk je najavljen zbog predloga Ministarastva za ekonomiju i regionlni razvoj o podeli besplatnih akcija velikih javnih preduzeća. "Radnici obe rafinerije, u Pančevu i Novom Sadu, blokiraće od 12 do 13 časova isporuku derivata, a na svim većim benzisnkim pumpama NIS-a u to vreme neće se točiti gorivo", izjavio je Veljko Žunić predsednik Samostalnog sindikata Rafinerije nafte Pančevo.

On je gostujući u programu Radio Pančeva rekao da su apsolutno neprihvatljivi predlozi ministra Mlađana Dinkića da zaposleni u velikim javnim preduzećima dele 15 odsto akcija tih firmi sa ostalim građanima umesto da i jedni i drugi dobiju po 15 procenata vrednosti preduzeća kako su sindikati predložili.

Neprihvatljivo je i da se iz te podele izuzmu javna preduzeća u
vlasništvu Autonomne pokrajine Vojvodina i lokalnih samouprava, što je tadođe Dinkićev plan, dodao je Žunić.

Sindikati NIS-a predložili su Dinkiću da se, umesto njegovog predloga koji još nije našao na vladi, razmatra predlog sindikata javnih preduzeća koji više od godinu dana čeka raspravu u Skupštini Srbije.

Veljko Žunić je najavio mogućnost da u slučaju negativnog odgovora vlasti na ovaj predlog dođe do generalnog štrajka radnika NIS-a i proširenje zahteva na povećanje zarada i garanciju socijalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: