Koštunica: Grubo kršenje prava Srba

Predstavnici UN u izveštajima o situaciji na Kosovu obmanjuju međunarodnu zajednicu, izjavio Vojislav Koštunica.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2007.

12:06

Default images

Srpski premijer je u intervjuu ruskom televizijskom kanalu "Vesti 24" rekao da se postavlja mnogo pitanja kada je reč o poštovanju ljudskih prava, pravu na slobodno kretanje i život u sopstvenoj kući, kao i u oblasti zaštite objekata SPC.

"Srbi se na Kosovo ne vraćaju i, što je nastrašnije, oni se ne vraćaju ne samo u oblasti u kojima žive Albanci, nego i u mesta gde su uvek živeli i žive Srbi", rekao je Koštunica.

"To je sramota ne samo za privremenu administraciju i međunarodnu zajednicu, nego u velikoj meri i za Misiju UN na Kosovu i specijalnog predstavnika", kazao je srpski premijer.

Koštunica je, takođe, izjavio da predstavnici Ujedinjenih nacija na zasedanjima Saveta bezbednosti obmanjuju međunarodnu zajednicu kada govore o pravima Srba i Albanaca na Kosmetu.

"Istina je to da je nekada u glavnom gradu Kosova, Prištini, živelo 40. 000 Srba, a danas ih je manje od 100. I svi gradovi na severu Kosova, osim Mitrovice, očišćeni su od Srba", naveo je Koštunica.

"Postavlja se pitanje o dvostrukim standardima kada je reč o poštovanju ljudskih prava na Kosovu, na šta je od samog početka ukazivala Ruska Federacija", rekao je Koštunica. Prema Koštunici, upravo je zahvaljujući naporima ruskih diplomata nedavno Beograd i Prištinu posetila misija Saveta bezbednosti UN "čiji su članovi mogli sopstvenim očima da se uvere kako se poštuju ljudska prava u pokrajini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: