"Ispitati politički aspekt ubistva"

Srđa Popović smatra da se dosadašnji sudski proces za ubistvo Zorana Đinđića sprovodio kao da je reč o klasičnom ubistvu.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2007.

07:44

Default images

Zastupnik porodice Đinđić je u sinoćnjem Poligrafu B92 rekao da u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića nije ispitivan politički aspekt tog ubistva. "Jedini koji je govorio o političkoj pozadini je bio Ulemek. On je tokom saslušanja govorio da nije imao nikakav motiv jer je bio 'saradnik Đinđića, zato što je Đinđić njega cenio, zato što se Đinđić sa njim konsultovao'", podseća Popović.

Popović kaže da se Ulemekove simpatije i politička prijateljstva nalaze na strani najžešćih neprijatelja Zorana Đinđića, koji nikada nisu objasnili prirodu svog odnosa sa Ulemekom.

"Nijednog trenutka njih ne proglašavam za saučesnike, ali smatram da su to bili neobični odnosi i da je najmanje što je potrebno da oni budu o tim odnosima saslušani i da ih objasne", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: