Popović: DS da podrži DSS

Potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović ocenio je danas da DS vodi "marketing politiku" koja nikuda ne vodi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.11.2006.

14:12

Default images

Popović je Demoratsku stranku pozvao da podrži "odgovornu, načelnu i državnu politiku DSS-a". "Ako se Demokratska stranka opredeli da se zadrži u svojoj marketing politici i da se bavi politikom DSS-a, onda je to jalova politika koja nikuda ne vodi", rekao je Popović agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, kad god je DS sledila i podržavala ideje DSS-a, to je davalo dobre rezultate, što se pokazalo i kada je donet novi ustav Srbije.

"Bilo bi važno da DS zadrži zdravu logiku i podrži odgovornu, načelnu i državnu politiku Demokratske stranke Srbije", dodao je Popović.

DS je pozvala juče DSS da se odredi o nastavljačima politike Željka Ražnatovića Arkana, pošto će na listi DSS-NS biti kandidati
Jedinstvene Srbije, kao i da se izjasni o pojedinostima predaje Milorada Ulemeka, prvooptuženog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

DS odgovara

Povodom izjave Popovića na račun Demokratske stranke, DS ocenjuje da je reč o gruboj zameni teza i izbegavanju da se jasno definiše politička pozicija i odnos prema prošlosti.

Demokratska stranka se bori za odgovornost u  politici i da stranke jasno definišu svoju politiku kako bi građani znali 21. januara da li je stranka za koju glasaju stranka koja im obezbeđuje put u Evropu ili povratak u prošlost.

Stoga očekujemo da se DSS javno odredi prema politici Željka Ražnatovića Arkana i njegovih generala.

Sumnjamo da su glasači DSS-a na prethodnim izborima glasali za partnerstvo sa SPS-om i zato Demokratska stranka poziva DSS da pošteno predoči građanima Srbije sa kojim strankama ima nameru da sarađuje, naveo je DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: