DJINDJIC: POVECANE ISPORUKE GASA U SRJ OD 1. MARTA

Izvor: B92

Petak, 23.02.2001.

16:37

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je da ce od 1. marta biti povecana isporuka ruskog gasa Jugoslaviji. Djindjic je, po povratku iz posete Moskvi, novinarima na beogradskom aerodromu rekao da je delegacija Vlade Srbije za glavne ciljeve posete imala povecavanje isporuka ruskog gasa i dugorocnu privrednu saradnju dve zemlje. Kako prenosi Radio B92, on je rekao da da su dogovorene kolicine gasa "formatirane na nivou onih kapaciteta srpske privrede koji trenutno rade, a to je 25 do 30 odsto". On je naglasio da mnogi korisnici u Srbiji neredovno placaju gas, te da bi to moglo da predstavlja teskocu u ovom "komercijalnom aranzmanu", s obzirom da SRJ iz naplate gasa vraca kredit koji je za taj gas dobila.

Djindjic je dodao da su pokrenuta i pitanja "dugorocne saradnje oko saniranja nasih potencijala u energetici", kao i prosirenja liste proizvoda koji ce biti oslobodjeni placanja carine. "Dosli smo do zakljucka da je potrebno uneti jos neke proizvode na tu listu, pre svega namestaj. Imamo analizu da je 1990. godine Srbija u Rusiju izvozila namestaj u vrednosti od 800 miliona dolara, dok je prosle godine celokupni nas izvoz iznosio 80 miliona dolara", zakljucio je Djinjdic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: