Dinkić: Nema poskupljenja struje

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da struja neće poskupeti pre aprila sledeće godine.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 23.11.2005.

11:13

Default images

Ministar finansija je rekao i da Vlada Srbije nema u planu smanjenje cena goriva, i pored pada cene sirove nafte na svetskom tržištu. Dinkić je dodao da cena goriva zavisi i od kretanja kursa dolara:

"Pratimo događaje, poslednja dva dana evro jača u odnosu na dolar što je dobro i ja jedva čekam da on dodatno ojača pa da se steknu uslovi za promenu. Dakle, u ovom slučaju, takva je uredba, ona sadrži i kurs dolara. Da se ja pitam možda bih i promenio tu uredbu, ali ne bi bilo fer, jer smo se držali te uredbe kada smo sprečavali povećanja, sada kada treba da dođe do spuštanja rafinerijske cene moramo da se držimo iste uredbe da bi bili konzistentni".

Dinkić je negirao informacije da je stigao zvaničan zahtev za povećanje cene električne energije: "Zvaničnog zahteva za povećanjem cena nema u Mninistrastvu finansija, ukoliko ga bude unapred mogu da kažem da ćemo ga odbiti. Pre aprila meseca nijedno krupno javno preduzeće ne može da računa sa povećanjem svojih cena".

Elektroprivreda Srbije je nekoliko puta u poslednjih nekoliko meseci tražila poskupljenje struje, poslednji put 4. novembra i to 20 odsto. Vlada je do sada odbila sve takve zahteve EPS-a.

Dimitrijević: Opravdan zahtev za poskupljenje

Ministar trgovine, turizma i usluga Srbije Bojan Dimitrijević izjavio je danas da je zahtev za povećanje cena struje opravdan i ekonomski logičan, ali je dodao da će o tome odlučivati Vlada Srbije.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da nije dobro za ekonomiju zemlje da je struja i dalje najjeftiniji energent za grejanje. Dimitrijević nije želeo da kaže kako će glasati ukoliko vlada bude raspravljala o poskupljenju struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: