Del Ponte "persona non grata" na HTV

HTV je odbio da emituje intervju s Karlom del Ponte, u kojem ona optužuje osobe iz Vlade Hrvatske da pomažu Anti Gotovini.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2004.

13:31

Default images

Kako piše nedeljnik "Globus", a prenosi hrvatski Internet-sajt Index.hr, neemitiovanje intervjua razljutilo je Karlu del Ponte. Ona pita kako na hrvatskoj državnoj televiziji bez poteškoća mogu da gostuju Željko Bagić i Ivo Pukanić, hrvatski tajkuni, dok za nju nema mesta.

"Globus" je došao u posed kasete sa zabranjenim intervjuom koji je glavna haška tužiteljka dala novinarki HRT-a Silviji Luks 23. novembra, posle govora pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija. Karla del Ponte u intervju je izjavila kako je "premijer Ivo Sanader poptuno involviran u hvatanje Gotovine". Na pitanje novinarke da li optužuje hrvatsku Vladu ili hrvatski narod za skrivanje Gotovine, del Ponte je rekla: "Hrvatske ljude. I hrvatske ljude u Vladi. Ja ne govorim o ministrima, ali kao što znate, Vlada je sastavljena od puno, puno ljudi koji rade za Vladinu administraciju... službenici...".

Del Ponte je kazala kako ima informacije da neke osobe unutar hrvatske Vlade, unutar administracije, još uvek pomažu Gotovini, te da bi premijer Sanader trebalo da ih identifikuje, kako bi došao do Gotovine. Ona je uverena da je Gotovina u Hrvatskoj i tvrdi da ima informacije koje to dokazuju. "Ja sam još uvek uverena da će hrvatska Vlada učiniti sve što može kako bi uhapsila Gotovinu i da će u tome uspeti. Vrlo skoro, nadam se",  rekla je del Ponte.

Predstavnik HRT-a za odnose s javnošću Janos Roemer rekao je da će intervju s Karlom del Ponte ipak biti emitovan na HTV-u, naknadno, javio je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: