VELIKA BRITANIJA O MILOSEVICEVIM TAJNIM BANKOVNIM RACUNIMA

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

20:57

Default images
Velika Britanija ima nameru da novim vlastima u Jugoslaviji dostavi informaciju o finansijskim sredstvima Slobodana Milosevica i njegovog okruzenja, koja se nalaze na tajnim bankovnim racunima u raznim zemljama, izmedju ostalih i u Rusiji, nakon sto je novi jugoslovenski predsjednik Vojislav Kostunica uputio takav zahtev Londonu - javlja ruska nezavisna televizija NTV, a prenosi SRNA. Prema rijecima izvora u britanskom Ministarstvu unutrasnjih poslova, u svom zahtevu Kostunica je jasno stavio do znanja da zeli da dobije pomoc prilikom vracanja novca koji je iznesen van granica Jugoslavije. Britanska obavjestajna sluzba raspolaze informacijom da je Milosevic pre nekoliko godina prodavao aktive jugoslovenske drzave i prebacivao dobijeni novac u prvom redu u svajcarske banke. Britanske specijalne sluzbe, koje vec neko vreme prate kretanje sumnjivih racuna, smatraju da na njima leze sume koje se mere milijardama dolara. Oni, takodje, ne iskljucuju mogucnost da se deo bogatstva Milosevica nalazi u bankama Grcke, Kipra i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: