Sreda, 17.11.2021.

07:55

Kinezi i Rusi napravili centar za kosmičku meteorološku prognozu

Kina i Rusija uspostavile su svemirski meteorološki centar u Pekingu, nastojeći da poboljšaju sistem globalnih centara za kosmičku vremensku prognozu.

Izvor: Tanjug

Kinezi i Rusi napravili centar za kosmičku meteorološku prognozu
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

To je saopštila je danas Kineska meteorološka služba (CMA).

Kosmičkim meteorološkim centrom kinesko-ruskog konzorcijuma (CRC) upravljaće CMA, kineska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i ruska federalna služba za hidrometeorologiju i nadzor životne sredine, navodi se u saopštenju kineske nacionalne meteorološke službe, prenosi Rojters.

Vremenske prilike u kosmosu su relevantne za satelitske operacije, bezbednost u avijaciji i mreže cevovoda na Zemlji, saopšteno je iz CMA.

Ovaj projekat je realizovan u trenutku kada Kina razvija svoje svemirske programe i nakon što je ove godine poslala misiju sa posadom u svemir sa zadatkom da gradi svemirsku stanicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: