Nedelja, 05.01.2020.

19:26

Izlazne ankete: Pobeđuje Milanović

Prema prvim izlaznim anketama koje je za HRT, RTL i Novu TV sprovela agencija Ipsos Puls, na predsedničkim izborima u Hrvatskoj pobeđuje Zoran Milanović.

Izvor: Tanjug

Izlazne ankete: Pobeđuje Milanović
EPA-EFE/DANIEL KASAP

On osvaja 53,25 odsto glasova, a aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) 46,75 odsto, prenosi Index.hr.

U štabu Milanovića te vesti izazvale su oduševljenje, dok, kako se navodi, u štabu Grabar-Kitarovićeve vlada muk.

Branko Bačić iz njenog izbornog štaba priznao je da je razlika osetna, ali je dodao da bi trebalo sačekati sve glasove i ocenio da će ona sigurno pobediti u dijaspori, mada, kako je dodao, to možda neće biti dovoljno.

Milanović zahvalio svima na podršci

Kandidat opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović se nekoliko minuta po objavljivanju rezultata izlaznih anketa koje ukazuju na njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, zahvalio svima koji su ga podržali.

"Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest meseci. Ljudi, hvala vam!", napisao je bivši premijer na Fejsbuku, prenosi Jutarnji list.

Prema izlaznoj anketi, u drugom krugu izbora Milanović je osvojio 53,25 odsto glasova birača, dok je aktuelna presednica, kandidatkinja vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolilnda Grabar-Kitarović, osvojila 46,75 posto.

Prvi nezvanični rezultati očekuju se oko 20 sati.

Zatvorena birališta

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena biračka mesta na kojima su građani birali predsednika države između dva kandidata - aktuelne predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i bivšeg premijera Zorana Milanovića (SDP)

Pravo glasa imalo je 3. 860.000 birača, oko 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug, 22. decembra.

U prvom krugu izbora borilo se 11 kandidata, ali kako nijedan nije dobio dovoljno glasova da bi bio izabran, u drugi je krug ušlo dvoje sa najviše glasova, Milanović i Grabar-Kitarović.

Prvi izborni rezultati biće poznati već u 20 sati, prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: