Petak, 04.03.2022.

08:28

Poziv na Putinovo ubistvo: Poruka stigla iz Amerike FOTO

Američki senator Lindzi Grejem pozvao je preko društvenih mreža na ubistvo ruskog predsednika Vladimira Putina posle invazije na Ukrajinu.

Izvor: B92

Poziv na Putinovo ubistvo: Poruka stigla iz Amerike FOTO
Foto: Profimedia

"Kako se ovo završava? Neko u Rusiji mora da priskoči... i da ubije ovog tipa", rekao je senator Foks njuzu.

Ponovio je poziv kasnije u nizu tvitova, rekavši da su "jedini ljudi koji ovo mogu da poprave Rusi".

"Ima li Bruta u Rusiji? upitao je senator, misleći na jednog od ubica rimskog vladara Julija Cezara. "Učinili biste svojoj zemlji - i svetu - veliku uslugu", dodao je on. Bivši predsednički kandidat se takođe zapitao da li u ruskoj vojsci postoji "uspešniji pukovnik Štaufenberg", aludirajući na nemačkog oficira čija bomba nije uspela da ubije Adolfa Hitlera 1944. godine.

Senator, koji je služio u Kongresu više od dvadeset godina i povremeno je bio blizak saveznik bivšem predsedniku Donaldu Trampu, ranije juče je predstavio rezoluciju kojom osuđuje ruskog predsednika i njegove vojne komandante za činjenje "ratnih zločina" i "zločina protiv čovečnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: