Ruski spasioci evakuisali 400 ljudi

Iz ruskog ministarstva za vanredne situacije je saopšteno da su ruski spasioci u Obrenovcu u petak evakuisali oko 400 ljudi.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

09:47

Default images

Na zahtev srpske vlade, ruski spasioci su angažovani u oblasti Obrenovca gde je nivo vode sada dostigao kritični nivo do iznad tri metra, prenela je ruska agencija Itar-Tass.

"Od petka ujutro, oni su evakuisali 393 ljudi, među njima 79 dece", rekao predstavnik Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Aleksander Drobiševski.

U ovom trenutku, u Obrenovcu radi 76 ruskih spasilaca međunarodne kategorije, uz 10 čamaca i dva specijalna vozila, rekao je komandant ruskog spasilačkog tima s lica mesta Eduard Čižikov.

Još dva ruska aviona tipa Iljušin-76 spremno je da u Srbiju dovede još spasilaca, specijalne opreme i pošiljku osnovnih potrepština.

Ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije Vladimir Pučkov je u petak rekao da će Rusija sprovesti opsežnu međunarodnu operaciju pomoći i podrške srpskom narodu u poplavljenim oblastima.

"Naši stručnjaci rade u zoni prirodne katastrofe i rešavaju sve zadatke vezane za zaštitu života i zdravlja ljudi, a i pružaju pomoć žrtvama poplave", rekao je Pučkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: