Ministri: Poštovaćemo odluku Dačića

Funkcioneri SPS Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović izjavili su da će ministri iz te stranke poštovati odluku Ivice Dačića o personalnim rešenjima Vlade.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 20.07.2013.

13:36

Default images

Oni su novinarima na obeležavanju "Mišićevih dana" u Struganiku rekli da do sada nije bilo razgovora o eventualnoj zameni resora stranaka u koaliciji na vlasti, te da će o daljoj saradnji sa URS odlučiti lideri stranaka Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić.

"Buduća uloga URS u Vladi Srbije zavisiće pre svega od stava te stranke, a odluku će doneti predsednici partija koje čine koaliciju - Dačić, Vučić i Dinkić", reklo je dvoje ministara.

Ministarka zdravlja je istakla da o opciji rotiranja u ministarstvima nije razmišljala, ali da će prihvatiti svaku odluku premijera Dačića.

Ministar prosvete podsetio je da su svi ministri SPS na nedavnoj sednici Predsedništva "iskazali spremnost da ne obavljaju svoje ministarske funkcije", a predsednik socijalista, odnosno premijer Dačić će u razgovorima sa koalicionim partnerima rešiti to pitanje.

Prema njegovim rečima, na sednici se nije govorilo o konkretnim rešenjima, a oni koji su napravili vladu treba da razgovaraju o njenoj rekonstrukciji.

Đukić Dejanović je dodala da će "vrlo brzo biti poznati rezultati onih koji su najodgovorniji za proces rekonstrukcije, a to su lideri partija", dok je Obradović naveo da je na Dačiću i liderima SNS Aleksandru Vučiću i URS Mlađanu Dinkiću da odluče o tome da vlada i ubuduće ima jedinstvene ciljeve.

Dejanović je, takođe, navela da od rekonstrukcije vlade očekuje novu energiju, odnosno da pored značajnih ciljeva vezanih za dijalog Beograda i Prištine i evropskog puta bude dominantno i pitanje ekonomije.

"Pored evropskog puta biće dominatno i pitanje ekonomije, odnosno zapošljavanja u Srbiji što će sigurno značiti i kvalitetnije zdravstvo", rekla je ministarka, a na molbu da oceni rad svojih kolega mninistara odgovorila da je to - nepristojno.

"Svi ministri su radili kranje savesno i korektno, uključujući i kolege iz SPS, ali može se reći da pojedini ministri na nekim drugim mestima mogu dati više u odnosu na trenutna", rekla je Đukić Dejanović.

Govoreći o eventualnoj novoj koaliciji, ona je istakla da je u politici sve moguće i da će se ubrzo znati.

"U politici su mogući izbori, nova koalicija i rekonstrukcija vlade koja će dati novu energiju određenim pomeranjima, odnosno zamenama resora", rekla je ona.

Na pitanje da li postoji mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, Đukić Dejanović je rekla da sada nije trenutak za njih zbog pozicije u kojoj se nalazi Srbija.

"Trenutno imamo mnogo prioritetnijih stvari, međutim, ni to nisam spremna da negiram kao teoretsku mogućnost", rekla je ministarka.

U Struganiku, kod rodne kuće vojvode Živojina Mišića, danas je održana svečana sednica Skupštine Opštine Mionica.

Potom su Slavici Đuikić Dejanović i Žarku Obradoviću dodeljene "zlatne plakete", koje su dobili i ministri Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, ali oni nisu došli na svečanost.

Ta priznanja Mioničke opštine dobili su i savetnik ministra prosvete Dragutin Brčin, pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Periša Simonoviću i komandant Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a, Goran Dragović.

Dobitnici "zlatnih plaketa" za dostignuća u oblasti vojne doktrine su major Bojan Pavlović i potpukovnik Tiosav Janković.

Ministarka zdravlja Đukić Dejanović će danas otvoriti rekonstruisanu i adaptiranu ambulantu za fizikalnu medicinu u Banji Vrujci.

"Mišićevi dani" kojima se održava uspomena na tog vojvodu iz Prvog svetskog rata, završavaju se sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: